Online drank kopen, wat zijn de voor- en nadelen?

Tegenwoordig hoeven voor weinig meer het huis uit. Werken, boodschappen en kleding shoppen, het kan allemaal via het internet. Maar een feestje organiseren? Hoewel het even niet anders kon vanwege de pandemie, gaat er niks boven een echt fysiek feestje waar het soms net een beetje uit de hand loopt. Wat je wél online kan regelen voor je feestje is de drank, want tegenwoordig zijn er meerdere webshops die drank verkopen. Dit klinkt top, maar zijn er ook nadelen verbonden aan deze diensten?

De voordelen van online drank kopen

We beginnen met de voordelen. Als eerste voordeel is er de ruime keuze aan verschillende soorten dranken. Het maakt niet uit of je van whisky, witte wijn of bier houdt, vrijwel elke drank is online verkrijgbaar. Via het internet is vrijwel elke fles wijn of whisky te vinden, iets dat een slijterij natuurlijk niet kan bieden vanwege een gebrek aan ruimte in de fysieke winkel.

Als tweede voordeel zijn de prijzen. Een website is veel goedkoper dan een fysieke winkel: je hebt minder personeel nodig, de huur is veel lager (webhosting kosten vs daadwerkelijke huur van een pand) en je hebt lang niet zoveel onderhoud. Hierdoor komen een hoop kosten te vervallen, waardoor de marges op de producten lager zijn bij webwinkels. Oftewel, online drank kopen is goedkoper dan in een fysieke winkel.

Het derde voordeel is gemak. Je kan gewoon vanaf de bank alle flessen uitkiezen en al jouw benodigdheden bestellen met een druk op de knop. Het wordt vervolgens allemaal de volgende dag bezorgd zonder dat je ook maar een stap buiten hebt gezet.

De nadelen van online drank kopen

Dat klinkt allemaal wel top, maar er zijn natuurlijk ook nadelen bij het online kopen van jouw drankvoorraad. Als eerste nadeel zijn de verzendkosten. Ik weet wat je nu denkt, hierboven zeiden we nog dat online drank kopen goedkoper is. Dat klopt nog steeds, maar de verzendkosten kunnen vrij hoog zijn, en als je maar één fles wijn koopt dan kan dat flesje best wel duur worden. Het is dan ook verstandig om gelijk groot in te kopen, zodat je de verzendkosten kan verdelen over alle flessen.

Een tweede nadeel is de wachttijd. Als je vergeten bent om die speciale fles wijn te bestellen voor je schoonmoeder dan kan je die niet op de dag zelf nog even bij bestellen, terwijl je wel altijd even snel langs de slijterij kan als deze open.
Op zich vallen de nadelen mee als je goed vooruit plant, en de voordelen compenseren meer dan voldoende. Dus als je een feestje geeft, kijk dan goed wat iedereen drinkt en zorg dat je niks vergeet. Als je veel wijn wilt kopen, neem dan een kijkje op degoudenton.nl waar je eenvoudig online de meest uiteenlopende wijnen kan kopen. Kan je een fles niet in de winkel of bij de slijterij vinden? Grote kans dat je hem dan wel online kan kopen, en je hoeft er niet eens de deur voor uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *