Beste voeding voor je gezondheid

Iedereen komt wel eens op het punt waarop ze gezonder willen eten, toch? Het is iets wat velen eigenlijk wel willen, maar niet iedereen weet hoe. Eten voor je gezondheid is ook niet een duidelijk richtlijn voor, omdat meningen binnen de gezondheidswereld zoveel verschillen. Daarnaast kan voeding voor de een beter uitpakken dan voor de ander, bijvoorbeeld wanneer je al aan een bepaalde sport doet (dan heb je als voorbeeld meer koolhydraten nodig, vooral wanneer je duursporter bent). Het is dus niet altijd duidelijk. Daarom lees je hier meer over de beste voeding voor je gezondheid.

Algemene gezondheid

Bepaalde voedingstoffen heeft iedereen nodig, en zijn altijd belangrijk voor je gezondheid. Hoewel niet iedereen dezelfde voeding nodig heeft in dezelfde hoeveelheden, zijn er dus wel voedingsstoffen die voor iedereen gezond zijn. Wil je gezonder leven, dan is het van belang om deze voeding te consumeren.

Het gaan dan vooral om vitamines en mineralen, maar ook om bijvoorbeeld omega 3 vetten. Lang niet iedereen consumeert voldoende vitamines en mineralen. Vaker groente en fruit eten is hierbij al heel belangrijk. Hetzelfde geldt voor omega 3-vetzuren: velen eten hier onvoldoende van, terwijl ze van groot belang zijn voor onze gezondheid. Omega 3-vetzuren zijn vooral te vinden in vette vis, zoals makreel en zalm. Het is dus aangeraden om vaker vis te eten, als je dat nu weinig doet.

Verder is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten, zodat je je spieren goed ondersteund. Ook koolhydraten blijven belangrijk, maar pas op voor een overschot. Dat gebeurt namelijk al snel. Hetzelfde geldt voor een overschot van omega 6 vetten. Eet hier niet te veel van!

Supplementen 

Uit het bovenstaande wordt duidelijk dat men niet altijd voldoende gezonde voedingsstoffen combineert. Het fijne is dat (sport)supplementen goed ondersteunend werken. Vitamines en mineralen zijn als supplementen in te nemen, maar ook omega 3 (visolie supplement). Natuurlijk kun je ook (whey) eiwitshakes drinken, wat een uitstekende bron is van eiwitten. Vooral voor sporters zijn eiwitshakes een toegevoegde waarde.

Voor meer informatie over gezonde sportsupplementen, sportvoeding en supplementen voor je algemene gezondheid, is het aangeraden om www.muscleconcepts.nl te bezoeken. Daar is het ook mogelijk direct gezonde supplementen bestellen.

Drinken

Verder wordt het ook aangeraden om zoveel mogelijk water te drinken. Heb je echt koffie nodig, drink dit dan zwart of kies voor cafeïne tabletten als supplement. Verder is het ook prima om thee te drinken. Vooral voldoende water is echter belangrijk voor je gezondheid!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *