Doorbreekt Internazionale de hegemonie van Juventus?

De titelstrijd in de Serie A is al in jaren niet zo spannend meer geweest als in het seizoen 2020/2021. Met Internazionale als verrassende koploper en maarliefst zes kort daaropvolgende clubs, is het laatste nog niet gezegd over race tot de eindstreep.

Einde aan alleenheerschappij Juventus?

Het begint er intussen op te lijken dat de monopolie op landstitels van Juventus verleden tijd is. Met negen kampioenschappen op rij startten de Turijners het seizoen 2020/2021 ook als de te kloppen ploeg. Inmiddels is de competitie ruim over de helft en is er nog maar weinig over van deze verwachting. Internazionale F.C. heeft sinds enkele weken de koppositie overgenomen van aartsrivaal AC Milan en regerend landskampioen Juventus is vooralsnog in geen velden of wegen te bekennen. Maar wie het Italiaans voetbal volgt, weet dat je La Vecchia Signora het best nog niet af kunt schrijven. 

Ook vorig seizoen leek het er lang op dat Juventus niet langer als beste nationale voetbalclub uit de eindstrijd zou komen. Een ongekende eindsprint van Juve en veel puntverlies van de concurrenten Lazio en Internazionale zorgen uiteindelijk voor de ommekeer. Met behulp van de magistrale Cristiano Ronaldo kwam er wederom een scudetto naar het Allianz Stadium in Turijn. 

Koploper Internazionale ruikt bloed

Afgelopen jaar mocht het de Milanezen dan niet lukken om voor het eerst sinds 2010 weer eens een kampioenschap bij te schrijven, dit seizoen zijn ze er wederom op gebrand om het wél voor elkaar te krijgen. Met sterren als Romelu Lukaku, Achraf Hakimi en supertalenten Lautaro Martinez en Nicola Barella hebben de Nerazzurri inmiddels zelfs de beste papieren voor een scudetto. Met nog precies veertien wedstrijden te gaan is er na de overwinning in de derby van Milaan een gat geslagen van vier punten ten opzichte van aartsrivaal AC Milan. 

Kat- en-muisspel

Milan dat al jaren in zak en as zat, is sinds begin vorig jaar helemaal herrezen. Onder leiding van superster Zlatan Ibrahimovic zoeken de rood-zwarten naar eerherstel en dat gaat ze vooralsnog goed af. Met een tweede plek en overtuigende resultaten dendert de ploeg uit Milaan af op plaatsing voor de UEFA Champions League en wie weet nog wel meer. 

Toch is het nog te vroeg om die plaatsen al definitief te mogen vergeven. Hoewel Milan goede papieren heeft is het ongekend spannend in de bovenste regionen van de Serie A. Met Internazionale, AC Milan en Juventus in de top drie is het nog niet gedaan. Er zijn nog vier andere clubs die nog stiekem hopen op een ongekend groot succes. 

Van die vier andere titelkandidaten is Atalanta Bergamo er één. De Bergamascanen zijn eigenlijk nog niet heel lang een serieuze topploeg in Italië. Pak hem beet tien jaar geleden moesten zij geregeld genoegen nemen met net een plekje in het linkerrijtje. Intussen is de talentvolle ploeg helemaal opgebloeid aan de hand van ex-Eredivisie spelers als Robin Gosens, Marten de Roon en Sam Lammers. Op het moment van schrijven moet de ploeg uit Bergamo genoegen nemen met een vierde plek op de ranglijst. Maar met een klein beetje pech staan ze binnen afzienbare tijd zomaar zevende. 

Als Atalanta niet oplet, zal het finaal mis gaan. Ook de drie grote clubs uit het zuiden van Italië liggen namelijk nog op de loer. Naast Lazio, dat vorig seizoen vriend en vijand verraste door vierde te worden, zijn ook stadsgenoot AS Roma en cultclub Napoli SSC nog altijd in de race om het kampioenschap. 

Een nieuwe kampioen?

Het is nog erg lastig om een verwachting uit te kunnen spreken over het verloop van de eindsprint, maar één ding is zeker, het wordt nog genieten de komende weken. Onder meer Juventus – Internazionale, Atalanta Bergamo – AC Milan en AS Roma – Napoli SSC staan binnenkort op het overvolle programma van de Serie A. We zullen nog even moeten afwachten eer dat we weten of het Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku of misschien wel Dries Mertens is die binnenkort met het Italiaanse landskampioenschap staat te pronken.    

De Serie A bezoeken

Door de huidige corona-perikelen is het helaas nog niet mogelijk om zelf wedstrijden in de Serie A te bezoeken. Hierdoor moeten we de ontknoping van het seizoen 2020/2021 vanachter de tv volgen. In 2021/2022 hopen we dat de stadionpoorten ook in Italië weer geopend zullen worden voor de voetbalfan. Wil jij een wedstrijd bezoeken in het majestueuze San Siro of plaatsnemen tussen de fanatieke fans van Juventus? Houdt dan het aanbod van Voetbalreizen.com goed in gaten voor de beste voetbaltrips naar Italië!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *