Tips bij het aanleggen van je eigen zwembad

Tips bij het aanleggen van je eigen zwembad

Wie wil er nu geen zwembad in zijn of haar achtertuin? Lekker afkoelen in je eigen zwembad op een zomerse dag. Wanneer je een zwembad in je eigen tuin wilt gaan aanleggen, vraag je jezelf af hoe je eigenlijk een zwembad in je tuin krijgt en waar je aan moet denken bij de aanleg van het zwembad. Wij hebben handige tips voor jou, zodat jij goed voorbereid jouw zwembad kunt gaan aanleggen.

Bepaal je budget

Je kunt jouw zwembad zo luxe maken als je zelf wilt. Een simpel zwembad kost ongeveer 3000 euro, maar dit kan oplopen tot een luxe zwembad van 10.000 euro. Ook zijn er prijsverschillen tussen de verschillende typen zwembaden. Een zwembad in de grond is mooi, maar ook vaak wat duurder dan wanneer je jouw zwembad boven de grond laat bouwen of zelf gaat bouwen. Je zwembad laten bouwen door Waterwellness zou ook altijd nog kunnen als je toch twijfelt over of je jouw zwembad wel zelf aan wilt leggen. 

Kijk of je een vergunning nodig hebt

Een belangrijke stap is checken of je een vergunning nodig hebt voor het zwembad. Voor kleine zwembaden is een vergunning vaak niet nodig. Wel zijn er bepaalde locatie-eisen waar het zwembad aan moet voldoen. Zo moet een zwembad in de achtertuin staan en niet in de voortuin en ook mag het zwembad niet meer dan 30 meter van je huis afstaan. Wanneer je van een van deze eisen wilt afwijken heb je dus een bouwvergunning nodig. Deze aanvraag kun je bij de gemeente doen.  

Waar komt het zwembad? 

De meeste fijne plek voor een zwembad is een plek in de zon. In de schaduw voelt het vaak fris aan en het is fijn als het water opgewarmd wordt door de zon. Ga ook voor een goed beschutte plek, dit zorgt ervoor dat de wind minder invloed heeft op de temperatuur van het zwembad en het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat je hierdoor meteen wat meer privacy hebt. 

Denk na over een plek voor de apparatuur

Apparatuur, zoals een pompinstallatie en een warmteregelaar, horen ook bij een zwembad. Hier moet natuurlijk plaats voor zijn. Dit hoeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet heel dicht bij het zwembad te zijn. De leidingen kunnen onder de grond aangelegd worden en zo naar de andere kant van jouw tuin worden geleid.
1 reactie

  1. Inderdaad goed om uit te zoeken of je wellicht een vergunning nodig hebt voor de aanleg van je zwembad. Ook het aanschaffen van reiniging en onderhoudsproducten mag je niet vergeten. Zo blijft de waterkwaliteit op peil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *