Waarom kiezen voor tuingereedschap met accu?

Als je vaak in jouw eigen tuin bezig bent of misschien wel een tuinonderhoudsbedrijf hebt, zul je vaak gebruik maken van tuingereedschap. Vroeger kwam hier geen stroom bij kijken en gebruikte je een ouderwetse snoeischaar om je heg bij te werken. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo. Nu heb je de keuze uit een accu tuingereedschap, tuingereedschap met een snoer of tuingereedschap op benzine. Het gebruik maken van tuingereedschap met accu is veel handiger en voordeliger, maar waarom is dat eigenlijk? 

Makkelijker in gebruik: 

Het gebruik maken van tuingereedschap met een accu, zoals bijvoorbeeld Ego accu tuingereedschap, heeft zo zijn voordelen in tegenstelling tot tuingereedschap met snoer. Wanneer je een accu gebruikt heb je geen last van beperkte beweegruimte. Wanneer je tuingereedschap namelijk een snoer heeft en dus in een stopcontact moet, kun je niet zo gemakkelijk alles in je tuin bereiken. Ook zul je steeds het snoer uit het stopcontact moeten halen en moeten verplaatsen naar een ander stopcontact. En als je al helemaal niet zoveel stopcontacten in je tuin hebt, wordt het helemaal lastig. 

Stroom: 

Ook kost het gebruiken van tuingereedschap met een accu minder stroom dan wanneer het een snoer heeft. Dat zou je misschien niet denken, aangezien je de accu van je tuingereedschap moet opladen, en tuingereedschap met snoer alleen stroom gebruikt als hij aan staat. Toch zit er verschil in. Je laad je accu alleen op wanneer je hem gaat gebruiken, en dan kun je voor lange tijd gebruik maken van de accu. Als je tuingereedschap een snoer heeft en het dus in een stopcontact moet om te kunnen werken, trekt het continu stroom. Vaak gebruikt het ook veel meer stroom dan je daadwerkelijk nodig hebt. En helemaal in deze tijd wil je juist je stroomverbruik zo veel mogelijk verminderen. Daarom is tuingereedschap op accu een voordelige keuze. 

Onderhoud en milieu: 

Tuingereedschap met een accu is ook nog eens een stuk makkelijker te onderhouden. Wanneer je tuingereedschap hebt dat op benzine loopt moet je vaak controles doen, bijvoorbeeld hoeveel benzine er nog in zit, of alles nog wel goed aangesloten is en hoe hoog de oliepijl is. Bij tuingereedschap met een accu hoef je alleen maar de accu op te laden. Zorg er alleen wel voor dat je tuingereedschap op accu gebruikt die allemaal dezelfde accu kunnen gebruiken. Zo hoef je niet meerdere accu’s te kopen en op te laden. Zorg ervoor dat je een goede accu koopt zodat je deze ook niet vaak hoeft te vervangen.  Ook is het een stuk milieuvriendelijker. Er komen namelijk geen schadelijke uitlaatgassen vrij bij tuingereedschap op accu, en dat gebeurt wel bij tuingereedschap dat werkt op benzine. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *