Wat zijn de voordelen van potgrond?

Vind je het fijn om veel tijd in je tuin door te brengen? Dat is goed voor te stellen. Met name als je tuin volledig naar je wens is, is het hier heerlijk vertoeven. Je komt tot rust, je geniet van al het groen om je heen en je geniet van de vele levende wezens in de natuur.

Voordat het zover is, moet je wel je tuin helemaal naar wens zien te maken. Eén van de beste tips die hiervoor gegeven kan worden, is om naar Tuinshop.nl te gaan. Op deze website vind je een divers aanbod van de beste spullen voor in je tuin. Zo kun je bij deze webshop de beste bodembedekkers en het beste grond voor in je tuin aanschaffen.

Binnen het assortiment ligt de focus op onder meer potgrond. Dit is een speciaal mengsel van verschillende natuurlijke grondstoffen, waardoor potgrond talloze voordelen biedt.

Potgrond helpt gewassen om te groeien

Een belangrijk voordeel van potgrond is dat het een combinatie van verschillende natuurlijke grondstoffen vormt. Deze natuurlijke grondstoffen zijn van grote invloed op onder meer gewassen. De grondstoffen zorgen er namelijk voor dat de gewassen in staat zijn om te groeien. In de verschillende natuurlijke grondstoffen zitten namelijk alle voedingsstoffen die gewassen nodig hebben om te kunnen groeien.

Bijkomend voordeel: potgrond zorgt ervoor dat de wortels alle mogelijkheden hebben om te groeien. In de potgrond zitten als het ware gaatjes, waardoor de lege ruimtes opgevuld kunnen worden met lucht en water. Die twee zaken komen vervolgens de groei van wortels ten goede. En daarmee de groei van bijvoorbeeld planten en struiken.

Potgrond is lichter van gewicht

Ten opzichte van tuinaarde is potgrond een stuk lichter van gewicht. Dit komt onder meer doordat potgrond minder vocht bevat dan tuinaarde. Je kunt potgrond hierdoor bijvoorbeeld makkelijker tillen, maar het is wel zo dat je potgrond vaker moet bewateren dan tuinaarde.

Potgrond wordt in veel varianten aangeboden

Een ander voordeel is dat potgrond in veel varianten aangeboden wordt. Zo kun je kiezen voor universele potgrond, maar ook voor potgrond speciaal voor kamerplanten of planten in pot. Ook voor in de moestuin of voor in een border kun je voor speciale potgrond kiezen.

Potgrond vs. tuinaarde

Als je grond voor in je tuin nodig hebt, kun je tussen potgrond en tuinaarde kiezen. Tuinaarde is ten opzichte van potgrond zwaarder, onder meer door een andere samenstelling. Potgrond is in ieder geval iets luchtiger en de voedingsstoffen zijn hierbij beter in balans. Tuinaarde is in veel gevallen een samenstelling van tuinturf en compost, terwijl potgrond uit verschillende natuurlijke grondstoffen bestaat. Al met al bestaan er dus grote verschillen tussen potgrond en tuinaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *