De voordelen van personal training!

Een van mijn goede voornemens van vorig jaar was om weer fit te worden en meer energie te krijgen. Dit was niet de eerste keer dat ik mezelf voornam om sportiever te worden. Ik heb al jaren een sportschool abonnement, maar ondanks dat ik dus op ieder gewenst moment kon sporten is het me toen der tijd niet gelukt om regelmatig een paar keer per week te sporten. Dit kwam doordat ik niet goed wist welke apparaten ik moest gebruiken en hoe vaak ik de oefeningen dan moest herhalen. Hierdoor zag ik dus ook nooit resultaat, waardoor mijn motivatie nog minder werd.

Het stellen van specifieke en realistische doelen

Voordat ik ging trainen met een personal trainer had ik wat doelen opgesteld. De hoofddoelen die ik had waren fit worden en weer een strak lichaam krijgen. Mijn personal trainer heeft me geholpen met het opstellen van specifieke en haalbare doelen. Dit was erg fijn, want dit zorgde ervoor dat ik binnen enkele weken al het eerste resultaat zag!

Juiste training en- voedingsschema

We hebben vervolgens met de juiste doelen een trainingsschema opgesteld. Zo wist ik precies welke oefeningen ik moest doen, maar ook hoe vaak. Dit zorgde ervoor dat ik na een aantal trainingen ook alleen in de sportschool gericht kon gaan sporten. Niet alleen hebben we een trainingsschema gemaakt, maar ook hebben we gekeken naar voeding. Ik kreeg een lijst met producten die goed voor me waren en producten die ik beter kon vermijden. 

Het is educatief 

De eerste paar trainingen waren dus samen met mijn personal trainer. Hij liet me zien hoe ik de oefeningen op de juiste manier het meest effectief kon uitvoeren. Hierbij gaf mijn personal trainer ook uitleg, dit maakte de trainingen ook nog eens educatief. Ik leerde mijn lichaam steeds beter kennen waardoor ik steeds gerichter kon sporten.

Het resultaat

Ik ben nu ongeveer een jaar geleden begonnen met gericht sporten en met het letten op mijn voeding. Ik zie echt een mega verschil aan mijn lichaam, maar misschien nog wel belangrijker is dat ik een stuk beter in mijn vel zit! Dit komt doordat ik meer energie heb en productiever ben in mijn dagelijks leven. Een echte aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *