Hoe blijft een pizza lang warm

Heb je pizza besteld en heb je nog wat pizzastukjes over? Dan kan je ze goed mee naar huis nemen en opwarmen. Maar hoe warm je nou een pizza opnieuw op, zonder dat het zijn smaak of textuur verliest? Lees het artikel verder om erachter te komen hoe je een pizza opnieuw opwarmt en hoe een pizza lang zijn warmte behoudt. Zo geniet je de volgende dag net zoveel van de pizza. Wil jij zelf pizza’s maken dan kan dat ook. Hiervoor heb je een goede bodem nodig. Monte Pizza Crust verkoopt onder andere mini pizzabodems. Bij hen weet je zeker dat je een goede bodem hebt! 

Hoe behoud je de warmte van de pizza

Het lekkerste is natuurlijk een pizza die warm is. Je behoudt de warmte door papier, aluminiumfolie en handdoeken; deze kunnen je een stuk op weg helpen om het eten warm te houden onderweg, zonder al te veel moeite te hoeven doen om het warm te houden. Bij het bezorgen van warme gerechten worden de gerechten altijd in een thermobox gedaan. Zo komt het gerecht warm bij de klant aan. Het hebben van een goede isolatiebox is van belang, wanneer jij de pizza warm wilt houden. Zorg wel altijd nog voor kleine ventilatiegaatjes, hierdoor blijft het gerecht lekker en niet slap of zompig. 

Pizza opwarmen 

Het kan toch gebeuren dat de pizza die jij besteld hebt afgekoeld is of dat je nog pizza overhoud. Je kunt dan de pizza gewoon opwarmen in de oven of magnetron. Pizza’s worden ook afgebakken in ovens, dus het is een prima optie. Het is wel belangrijk om op de bakplaat een laagje bakpapier te leggen. Om er voor te zorgen dat de pizza niet al te droog wordt, kan je het beste de bakplaat nog bedekken met een laag aluminiumfolie. Door de aluminiumlaag droogt de pizza niet uit. Ook moet je de oven niet te heet aanzetten, want dan is de kans groot dat de buitenkant verbrand. Naast de oven is het ook mogelijk om je pizza te verwarmen in de magnetron. Je kan een magnetron gebruiken als je niet veel tijd hebt. De pizza is het lekkerst als je hem in een paar stukken in de magnetron doet en om ervoor te zorgen dat de pizza niet uitdroogt, kun je een glas water in de magnetron zetten. Dat zorgt ervoor dat de topping niet uitdroogt, de kaas smelt en de korst lekker krokant blijft. Het opwarmen van een pizza kan dus met een magnetron en een oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *