familieweekend nederland

5 leuke plekken voor een onvergetelijk familieweekend

Is het alweer bijna tijd voor het jaarlijkse familieweekend, maar heb je werkelijk nog geen idee waar jullie niet jaar naar toe gaan? Geen paniek! Dan gaan we je op deze pagina een aantal leuke ideeën geven. Hieronder delen we namelijk onze tips voor de de leukste plekken voor een familieweekend in Nederland.

Familieweekend in Nederland

Tijdens een familieweekend weg staat gezellig samenzijn op de eerste plaats. Maar ook is het zeker niet onbelangrijk dat iedereen het zoveel mogelijk naar zijn zin heeft. Hierdoor kan het soms nogal lastig zijn om een geschikt verblijf te vinden. Kies je bijvoorbeeld voor een weekendje in een groepsaccommodatie of boek je juist een leuk kinderhotel? Dit zijn dingen om van tevoren over na te denken. Hieronder geven we je in ieder geval wat opties voor leuke plekken om te bezoeken tijdens een familieweekend in Nederland.

  1. De Efteling

Heeft jouw familie een groot aantal (kleine) kinderen? Dan is het een super leuk idee om met z’n allen naar de Efteling te gaan. En niet alleen voor de kleintjes is dit leuk, want ook voor de ouderen zijn er veel leuke attracties om te ontdekken. Zo kun je een ritje maken in de achtbaan en nog veel meer! Wist je trouwens al dat de Efteling onlangs het hotel compleet heeft vernieuwd? Zo tref je hier prachtig themakamers waar de dromen van de kids werkelijkheid worden. Mocht je graag willen verblijven in een leuk familiehotel, dan is een bezoek aan de Efteling een van je beste opties.

2. Friese Meren

Is jouw familie lekker sportief en niet weg van een potje zeilen, kanoën of misschien zelfs fierljeppen? Dan is Friesland the place to be! Hier geniet je van de rust in de polderlandschappen, terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om samen leuke uitjes te ondernemen. Zeker rond de Friese Meren is er (tijdens het voorjaar en de zomervakantie) van alles te beleven voor zowel jong als oud.

3. Zuid-Limburg

Een andere leuke plek voor een familieweekend in Nederland is Zuid-Limburg. Deze regio wordt ook wel eens het Nederlandse Toscane genoemd en wij snappen wel waarom. Het voelt hier bijna alsof je in het buitenland bent en de uitzichten op de heuvellandschappen zijn werkelijk fantastisch. En dat is nog niet alles, want je kunt hier ook veel groepsactiviteiten doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige fietstocht of een bezoek aan Maastricht of het altijd gezellige Valkenburg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *