Hapjes voor feestdagen regel je zo

Hapjes voor feestdagen regel je zo

Tijdens de feestdagen is alles net een tikje meer. Dus mag je je gasten en jezelf natuurlijk wel heel erg verwennen. Dat doe je met kerst natuurlijk met super lekkere hapjes voor de feestdagen. Je kan je kersthapjes laten bezorgen. Zo heb je er zelf minder moeite aan. Dit kan heel makkelijk en goedkoop. Dan heb je de lekkerste hapjes voor de feestdagen. Je kan het ook zeker zelf doen. Dit is ook een leuke voorbereiden op kerst. Wil je weten hoe je nou de lekkerste hapjes voor de feestdagen maakt? Lees dan vooral door!

Bladerdeeg sterren met bieren en geitenkaas

Als eerst moet je de oven voorwarmen op 200 graden. Snijd de bieten heel fijn of hak ze in een hakmolen. Daarna maak je ster vormpjes in het balderdeeg. Prik daarna met een vork een paar gaatjes in de sterretjes.

Voeg op elk sterretjes nu een beetje bieten. Daarna doe je er een beetje geitenkaas en een paar blaadjes tijm. Nu kunnen de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Wacht tot ze goudbruin zijn. Als ze klaar zijn uit de oven kan je er zelf nog honing overheen doen als je dat lekker vindt. Vind je dat niet lekker dan laat je de honing zitten. Zo heb je supersnel en supermakkelijk feestelijke hapjes voor kerst.

Mini kerstboom pizza’s

Verwarm de over op 210 graden. Terwijl je oven aan het voorverwarmen is kan je beginnen met het snijden van de groene paprika. Snijd dit in reepjes en snijd de tomaat in kleine stukjes. Snijd een kleine kerstboom uit het taartdeeg. Als je de eerste kerstboom hebt gemaakt van je een mal maken van bakpapier om de rest van de kerstboompjes net zo groot te krijgen.

Als je dat hebt gedaan kan je beginnen met de toppings. Begin met een beetje pesto en geraspte kaas op de kerstboompjes. Leg daarna een beetje groene paprika, tomaatjes en een beetje geitenkaas op de kerstboom. Herhaal dit bij elke kerstboom. Daarna kunnen de kerstbomen ongeveer 15 minuten in de oven. Daarna ben je klaar!

Kerstkrans van cocktail worstjes

Verwarm de over op 200 graden. Maak daarna de cocktail worstjes klaar. Als je dat hebt gedaan kan je een plakje bladerdeeg pakken. Elk vierkantje snijd je weer van linksboven naar rechtsonder schuin. Zo krijg je 8 driehoeken. Leg nu een cocktail worstje in het kortste punt van het plakje en rol het cocktail worstje in het bladerdeeg.

Herhaal dit bij elk worstje. Als je dat hebt gedaan kan je ze neer leggen in een vorm van een kerstkrans. Daarna moet je ze insmeren met een ei. Doe er wat Italiaanse kruiden overheen en daarna kunnen ze ongeveer 25 minuten in de oven. Daarna ben je klaar!

Mini kerst quiches

Verwarm de oven op 180 graden en vet de muffinvorm in de boter. Maak 8 vierkantjes uit een rol bladerdeeg en stop die in 8 muffinvormpjes. Voeg in een kommetje 3 eieren,

Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Vervolgens voeg je de room toe en meng je dit goed door elkaar. Snijd de tomaatjes in 4 stukjes. Nu kan je beginnen met het vullen van de muffinvormpjes. Begin met wat rucola blaadjes in de muffinvormpjes. Daarna doe je de rauwe ham, pijnboompitjes en stukjes cherrytomaat erbij. Vervolgens verdeel je het eimengsel over de 8 muffinvormpjes. Met het overige bladerdeeg maak je sterretjes en die leg je boven op de muffinvormpjes. Nu kunnen ze de oven in. Bak ze ongeveer 20-25 minuten in de oven. Nu ben je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *