Mountainbiken in de Ardennen in de omgeving van Durbuy

Wat is er fijner dan een actieve vakantie? Ja akkoord, twee actieve vakanties. Het is heerlijk om er met de mountainbike op uit te gaan en nieuwe wegen en plaatsen te ontdekken. Een van populaire en zeer geschikte bestemmingen hiervoor zijn de Ardennen. In de omgeving van Durbuy liggen vele fietspaden die voor iedereen een geschikte route bieden. We gaan je er vandaag meer over vertellen.

Mountainbiken

Actief bezig zijn in de vakantie heeft vele voordelen. Je lichaam komt in beweging nadat je veel op het werk stilgezeten hebt. Daarnaast kun je genieten van de buitenlucht en nieuwe avonturen beleven. Mountainbiken doet daar nog een schepje bovenop. Omdat het veel sneller gaat dan wandelen kom je op de mountainbike veel verder. Dat wil zeggen dat je meer kunt ontdekken en zien, en van de natuur kunt genieten.

Tip: mountain biken Ardennen

Ardennen

Het is niet ver rijden naar de Ardennen dus ook voor een korte vakantie is dit een uitstekende bestemming. In tegenstelling tot Nederland is het landschap hier heuvelachtig en woest. Er zijn diverse routes en fietspaden waar je heerlijk op kunt mountainbiken.

Vaak is aangeven hoe lang de route is en hoe zwaar deze is om te fietsen. Zo kun je een tocht uitkiezen die past bij jouw uithoudingsvermogen en wensen. Als je niet zo  getraind bent is het beter om te beginnen op een wat makkelijkere, niet al te lange route. Pak je thuis echter meerdere keren per week de mountainbike dan kun je natuurlijk ook voor de langere, uitdagende tochten kiezen die dwars door de bossen en velden gaan.

Durbuy

Het kleinste stadje van de Ardennen heeft zichzelf uitgeroepen tot de Kleinste stad van de Wereld. Het heeft een aantrekkelijk historisch centrum met een toeristentreintje en vele bezienswaardigheden. De Falize-rots is meer dan 300 miljoen jaar oud en de omgekeerde U-vorm is uniek te noemen. Je kunt er in de buurt wandelen, kanovaren en uiteraard mountainbiken. Alle materialen zijn plaatselijk te huur, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

Uitgelicht: beste MTB routes Ardennen

Conclusie

Doordat de Ardennen vanaf Nederland relatief dichtbij liggen is een vakantie in de omgeving van Durbuy zeer geschikt, zowel voor weekendtrips als voor vakanties. Door een verscheidenheid aan activiteiten is er voor elk wat wils. De hele regio is zeer geschikt om te mountainbiken, wat verklaart waarom er zoveel routes uitgezet zijn. Maak een keuze op basis van de tijd die je wilt mountainbiken en je niveau om te genieten van een heerlijke actieve vakantie in de Belgische Ardennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *