Doen-in-zuid-afrika

Top 10: Doen in Zuid Afrika

Zuid Afrika is één van de populairste landen voor het maken van een verre rondreis. Dat is ook niet gek, want er is zó veel te doen in Zuid Afrika! In deze top 20 vind je de aller-leukste dingen die je kunt doen in Zuid Afrika. Van safari’s in wildparken tot aan bezienswaardigheden in grote steden. Lees gauw verder en ontdek de leukste dingen om te doen, wellicht tijdens een toekomstige rondreis?

Tip: wil je écht de beste tips ontvangen? Vraag dan advies aan een Zuid Afrika specialist!

Top 10 om te doen in Zuid Afrika:

 1. Panoramaroute rijden.
  Deze route vind je in het oosten van Zuid-Afrika. Op de route kun je veel leuke tussenstops maken bij watervallen, uitzichtpunten (o.a. bij de Drie Rondavels) en bijzondere plekken zoals de Bourke’s Luck Potholes.
 2. Bungeejumpen van de Bloukransbrug. Dit is de hoogste bungeejumplocatie ter wereld! Waag een sprong in het diepe ravijn en de adrenaline stroomt door je lichaam!
 3. Olifanten spotten in Addo Elephant Park.
  Als je ergens ter wereld mooie olifanten kunt spotten dan is dat wel in Addo Elephant Park aan de zuidkust. Door de goede wegen in dit natuurpark kun je met je eigen huurauto tussen de olifanten rijden.  
 4. Big Five spotten in het Krugerpark.
  Ooit weleens gehoord van de Big Five? Dit zijn 5 prachtige dieren die in het wild leven in Zuid Afrika, bestaande uit het luipaard, de buffel, de leeuw, de neushoorn en de olifant. Het Krugerpark is dé plek bij uitstek om tijdens een safari deze wilde dieren te zien!  
 5. Apartheid Museum bezoeken in Johannesburg.
  In de vorige eeuw speelde discriminatie een grote rol in de het leven van Zuid-Afrikanen. In dit museum in Johannesburg leer je meer over het tragische verleden van de Apartheid.
 6. Met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg.
  Kaapstad is één van de gaafste steden van Zuid Afrika die in de schaduw van de Tafelberg ligt. Deze iconische berg kun je omhoog met een kabelbaan. Onderweg in de kabelbaan geniet je van een indrukwekkend uitzicht, net zoals op de top van de Tafelberg!
 7. Nijlpaarden en krokodillen spotten in St. Lucia.
  Het iSimangaliso Wetland Park in St. Lucia is het thuis van veel krokodillen en nijlpaarden. Tijdens een boottocht kun je in dit moeras dicht bij deze gevaarlijke dieren komen. Spannend!
 8. De oude cel van Nelson Mandela bekijken.
  Voor de kust van Kaapstad ligt Robbeneiland. Op dit gevangeniseiland heeft Nelson Mandela lange tijd vastgezeten. Nu is het geen gevangenis meer en kun je er een rondleiding krijgen.
 9. Tuinroute rijden.Naast de Panoramaroute is er ook de Tuinroute. Dit is een route langs de zuidkust met onder andere Kaapstad, Stellenbosch waar je de lekkerste wijnen kunt proeven, Hermanus waar je walvissen van dichtbij kunt zien en Tsitsikamma National Park waar je kunt ziplinen en kajakken in de natuur.
 10. Met pinguïns over het strand wandelen bij Boulders Beach. Op het Kaaps Schiereiland, vlakbij Kaap de Goede Hoop, ligt Boulders Beach. Op dit strand leven erg veel pinguïns! Je kunt het strand op om samen met deze pinguïns over het strand te lopen!


Natúúrlijk zijn er nog véél meer leuke dingen om te doen in Zuid Afrika! Wil je meer informatie en advies over Zuid Afrika? Vraag een reisbureau Zuid Afrika naar de mogelijkheden!

Tip: ontdek een Seychellen vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *