Waarom zou je naar Ecuador reizen?

Ben je op zoek naar een onvergetelijke vakantie, vind je het niet erg om het vliegtuig te pakken en ben je op zoek naar een unieke locatie? Dan moet je naar Ecuador reizen! Ecuador ligt in Zuid-Amerika en je kunt hier genieten van een subtropisch klimaat. Maar dat is niet de enige reden waarom je het land zou moeten bezoeken. Want er is enorm veel te zien, te doen en te beleven! In onze blog vertellen we meer over Ecuador en wat je er allemaal kunt zien en doen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

We beginnen eerst met wat praktische tips om naar Ecuador te reizen, want je paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn om het land te kunnen bezoeken. En wees gerust, want ze sturen je onverbiddelijk terug als je de documenten niet op orde hebt. De douane vragen ook zonder twijfel om een retour- of doorreisticket, dus zorg dat je die bij je hebt. Een visum is niet nodig tenzij je besluit om langer dan 90 dagen in het land te verblijven. Wil je op locatie een auto of camper huren? Dan heb je genoeg aan een Nederlands rijbewijs, maar voor de zekerheid kun je wel een internationaal rijbewijs aanvragen. Je weet nooit hoe de pet van de agent staat als je staande wordt gehouden.

Ga je naar Ecuador reizen? Bezoek de hoofdstad Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador en deze stad moet je gewoon bezoeken als je naar Ecuador reizen. In Quito is er al genoeg te zien en te beleven en de stad ligt midden in het Andesgebergte. Dus je hebt vrijwel altijd uitzicht over de magische besneeuwde bergtoppen. Dat zijn al een paar mooie kiekjes waard. Quito staat bekend om de vele restaurants, winkels en het leuke uitgaansleven. Dus hier kun je jezelf prima een aantal dagen vermaken.

In Quito heb je ook een aantal mooie bezienswaardigheden. Denk dan aan de koloniale kerk Iglesia de Compania de Jesus of het Madonna-standbeeld. Of pak de kabelbaan en ga richting de Pichincha-vulkaan voor een betoverend uitzicht.

Bezoek Yasuni

Yasuni is een prachtig natuurpark in Ecuador en deze locatie mag zeker niet op je lijstje ontbreken als je naar het Zuid-Amerikaanse land gaat. Hier vind je een authentiek tropisch regenwoud! Samen met een gids kun je hier prima wandelen en genieten van verschillende wilde dieren. Denk aan wel honderden verschillende vogelsoorten, maar ook poema’s en jaguars leven hier. Een gids zal je niet in gevaar brengen, dus je kunt hier prima wandelen. Het is zeker een avontuur dat je niet snel zult vergeten!

Naar Ecuador reizen? Pak de kabelbaan Teleférico

Ga je naar Ecuador reizen? Dan hebben we nog een bijzondere tip voor je. Pak zeker even de kabelbaan Teleférico, want dan kom je langs de Pichincha-vulkaan. Met een adembenemend en indrukwekkend uitzicht kun je hier volop van genieten. Houdt het fototoestel maar in de aanslag, want hier kun je bijzondere vakantiekiekjes nemen. De kabelbaan vertrekt vanuit de hoofdstad Quito.

Stel je eigen individuele rondreis samen met Vanverre.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *