Pas op voor make-up fouten die je ouder laten lijken!

Make-up gebruik je natuurlijk om er op je allermooiste uit te zien. Een bijkomend voordeel is dat als je jouw make-up op de juiste manier gebruikt je vaak ook iets jonger eruit kunt zien. Maar ook kun je soms finaal de mist ingaan, waardoor je opeens 10 jaar ouder lijkt! En dat laatste is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt. Daarom lees je in deze blog welke make-up fouten vaak worden gemaakt die ervoor zorgen dat iemand er ouder uit laat zien.

Verkeerde foundation

De meeste foundations met een medium tot volle dekking hebben veel pigment. Veel pigment zorgt ervoor dat er meer vocht wordt geabsorbeerd. En naarmate je huid ouder wordt moet je dus goed oppassen welke foundation je gebruikt. Want hoe ouder de huid, hoe droger deze wordt. Dus als je dan een foundation gebruikt met veel pigment wordt je huid nog droger. De foundation zal eruit zien als een soort pannekoeklaag en trekt in de lijntjes van je gezicht.

Welke foundation kan ik dan wel gebruiken? Bij een verouderde huid is het beter om te kiezen voor een vloeibare foundation met actieve ingrediënten. Peptiden en Vitamine C zorgt bijvoorbeeld voor zowel de perfecte dekking als de juiste hydratatie van de huid. Wat je eventueel ook kunt doen is een beetje dagcrème toevoegen aan je foundation voor extra huidverzorging.  

Te donkere lippenstift

Naarmate je ouder wordt zal het volume in je lippen helaas afnemen. Door de verkeerde lippenstift te kiezen kun je jouw lippen nog dunner laten lijken. Daarom raden we te donkere lippenstiften af. Wat je wel kunt doen is je dunne lippen voller laten lijken. Omlijn je lippen met een lipliner in dezelfde kleur of 1 tint donkerder dan je eigen lipkleur. Vervolgens kun je de lipliner iets vervagen over je lippen. Tot slot kun je je lippen met een lippenstift in dezelfde tint inkleuren. Bij dunne lippen is het beter om te kiezen voor een lippenstift met matte finish.

Blush-issues

De oudere huid wordt helaas steeds doffer en bleker. Waarschijnlijk denk je dit eenvoudig te kunnen oplossen door het gebruik van een felle blus. Helaas is dit geen goed idee, want het geeft vaak een harde uitstraling. Wanneer je een lichte of medium huid hebt, dan kun je beter kiezen voor een warme roze kleur. Heb je een donkere kleur? Dan kun je kiezen voor een bronzen tint. Een blush aanbrengen doe je als volgt: je begint op de appeltjes van je wangen en vervaagt het uit richting de slapen.

Te lichte concealer

Heb je last van kringen rondom de ogen? En probeer je deze weg te werken met een concealer? Let dan op dat je hiervoor de juiste tint concealer gebruikt. Een te lichte concealer zorgt ervoor dat je kringen alleen maar meer opvallen. Wat je wel kunt doen is kiezen voor een vloeibare concealer die maar één tint lichter is dan je huid. Zodat je een zo natuurlijk mogelijk effect krijgt. Een concealer breng je aan vanaf de binnenkant van je ooghoek tot ongeveer de helft van je oog.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *