Badkamer verbouwen

4 tips wanneer je jouw badkamer gaat renoveren

Ga je badkamer al jaren mee en is hij verouderd? Heb je een ander huis gekocht en is de badkamer niet je smaak? Dan is het tijd dat je jouw badkamer gaat renoveren. Maar hoe begin je hieraan?

Bekijk de oude badkamer

Voordat je begint met de renovatie kun je het beste eerst kritisch kijken naar de bestaande badkamer. Is het echt nodig om alles eruit te halen of kun je bestaande elementen nog gebruiken?

Is het mogelijk de tegels of het badkamermeubel te hergebruiken? Liggen de leidingen op de juiste plaats of moeten er nieuwe leidingen geplaatst worden? Als je duidelijk weet wat je wilt hergebruiken kun je goed inschatten wat er eventueel aangeschaft moet worden.

Bepaal het budget

Kijk van tevoren hoeveel budget je hebt voor de renovatie. Bepaal wat je kunt gebruiken van de oude badkamer en maak een lijst met werkzaamheden die gedaan moet worden. Aan de hand van je eisen waar je badkamer aan moet voldoen kun je kijken wat je eventueel zelf kunt doen.

Schrijf alle benodigdheden op welke je nodig hebt zoals een badkamermeubel, douchewand, tegels, leidingen en alles voor de afwerking. Tel alle bedragen op zodat je weet of het binnen je budget valt en wat de kosten zijn voor het verbouwen van de badkamer.

Denk vooruit

Bedenk dat een badkamer jaren meegaat. Groene of blauwe tegels kunnen nu heel leuk zijn, maar vind je dit over vijf jaar nog mooi?

Je kunt het beste kiezen voor neutrale kleuren eventueel aangevuld met accessoires in een kleur naar keuze. De accessoires vervang je over vijf jaar gemakkelijk door een andere kleur. Tegels vervangen vergt wat meer werk.

Glazen douchewand of douchegordijn

Je kunt kiezen om je douchegedeelte af te sluiten door middel van een douchegordijn. Wil je een stijlvolle oplossing voor het drooghouden van de rest van je badkamer dan kun je ook kiezen voor een glazen douchewand. Deze zijn geheel op maat te maken voor iedere badkamer. Kijk hier voor eens bij Glazz.nl. bij Glazz.nl kun je ook terecht als het douchegedeelte onder een schuine wand komt of als de douchewand moet aansluiten op een verhoging van een drempel of van je bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *