Geschikte woning vinden

Alle tips die je nodig hebt voor het kopen van een geschikte woning

Ken je dat? Je hebt zojuist een huis bezichtigd, maar je hebt geen idee of het aansluit bij je wensen. Bij het aanschaffen van een woning wil je natuurlijk dat deze op korte en lange termijn veel woonplezier oplevert. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips waarop je moet letten bij de aanschaf van je woning. 

Ken je wensen

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat je weet wat je wensen zijn. Denk ook goed na over je toekomstige wensen. Als je jong bent moet je bijvoorbeeld rekening houden met een kinderwens. Hierdoor heb je al snel twee extra kamers nodig. Is die ruimte er in de woning of is er mogelijkheid om die te creëren. Als je ouder bent zou misschien de wens kunnen bestaan dat je er tot het einde van je leven wilt blijven wonen. Je moet dan er dan rekening mee houden dat je beneden kunt gaan wonen en dat er genoeg plek is om een traplift of extra brede kozijnen te plaatsen. 

Ben je een binnen of buitenmens

Sommige personen die houden ervan om in de winter lekker warm in bad te gaan of lekker voor de kachel te gaan zitten. Anderen vinden het weer belangrijk om een ruime achtertuin te hebben om in de zomer van het weer te kunnen genieten. 

Denk na over het toekomstige onderhoud

Wat vaak door veel starters wordt vergeten is dat een huis vrij veel onderhoud vergt. Als je zelf niet heel handig bent of gewoon een hekel hebt aan klussen dan is het verstandig om goed naar de bouwkundige staat van de woning te kijken:

  • Zijn de (houten) kozijnen goed onderhouden
  • Wat is de staat van het dak
  • Wanneer is er voor het laatst geschilderd
  • Hoe zit het met de status van de riolering

Het is goed om bovenstaande punten altijd met de makelaar en de verkopende partij te bespreken. 

Is de locatie geschikt

Niet alleen de woning zelf is belangrijk, maar ook de omgeving. Zelf ben ik momenteel op zoek naar een woning in Enschede. Ik laat mij tijdens mijn zoektocht telkens adviseren door een makelaar in Enschede. Hij vertelt mij wat de voordelen en nadelen zijn van de locatie van de woning. Het is natuurlijk prettig om dichtbij de stad te wonen, maar hier heb je ook veel overlast van verkeer en jongeren die na het stappen naar huis heen fietsen. Ik heb dankzij zijn advies ook meerdere keren een woning aan me voorbij laten gaan, omdat de buurt minder veilig en niet kindvriendelijk zou zijn. 

Ik hoop dat je dankzij mijn tips met een breder perspectief op zoek gaat naar een woning en dat je voor jezelf al je wensen goed in beeld hebt kunnen brengen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *