Alles voor de beveiliging van jouw woning

Jouw woning is jouw comfortzone, een plek waar jij je veilig voelt. Je wilt er dan ook alles aan doen dat jouw woning goed beveiligd is. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt jouw huis namelijk beveiligen tegen inbrekers, tegen brand, maar wat een hoop mensen vergeten is dat het ook belangrijk is om jouw woning tegen onweer te beveiligen. Daarom geven we je in dit artikel alle tips hoe jij jouw woning het beste kunt beveiligen, in alle opzichten!

Woning beveiligen tegen de gevolgen van onweer

We zeiden het net al eventjes, vaak vergeet ben om de woning te beveiligen tegen de gevolgen van bliksemschade. Terwijl die schade juist enorm kan zijn. Het is daarom verstandig om te controleren hoe het staat met de bliksembeveiliging van jouw woning. Met een professionele bliksembeveiliging wordt de “overtollige” stroom via de bliksembeveiliging afgevoerd naar de aarde, zodat deze geen overspanning kan veroorzaken op jouw stroomnetwerk. Overspanning op het stroomnetwerk kan namelijk schade aanrichten aan al het aangesloten elektrische apparatuur. Houdt er wel rekening mee dat je dit altijd door een professional laat aanleggen. Het is namelijk een klus voor mensen die daar verstand van hebben. 

Houd inbrekers buiten de deur

Bovendien wil je jouw woning beveiligen tegen inbrekers. Wanneer er in een woning wordt ingebroken brengt dit niet alleen materiële schade met zich mee, maar ook op emotioneel vlak kan het een hoop met je doen. Je kunt er namelijk nachtmerries van krijgen. Hoe houd je inbrekers buiten de deur? Zorg er altijd voor dat je ramen en deuren op slot doet wanneer je van huis gaat. Ook al ben je maar 5 minuten weg. Inbrekers hebben namelijk maar een paar seconden nodig om binnen te komen. Verder kun je, zeker in de donkere wintermaanden, ervoor zorgen dat er altijd een lampje brandt, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Daarnaast kun je ook een alarmsysteem installeren, zodat het alarm afgaat wanneer inbrekers binnenkomen. Ben je echt bang voor inbraak? Dan kun je ook kijken of een waakhond een geschikte oplossing is voor jou.

Brandveiligheid van een woning

Brand is voor velen de grootste nachtmerrie, omdat een brand snel om zich heen kan slaan met de grootste gevolgen vandien. Zorg er daarom altijd voor dat je een blusdeken of brandblusser in huis hebt. Vaak doet men ‘s nachts de deuren op slot en de haak op de knip. Logisch, want dat vermindert de kans op inbraak. Het gevaar is alleen dat je bij brand snel moet schakelen en het huis zo snel mogelijk moet verlaten. Wanneer de deuren op slot zitten, moet je deze eerst van het slot halen. De sleutels zitten vaak ergens in een jaszak, maar bij veel rook kun je vaak niet goed meer zien. In noodsituaties kan het zoeken naar de sleutels kostbare tijd zijn. Zorg er daarom voor dat je de sleutel van de deur op een haakje naast de deur hangt, zodat je hier altijd bij kunt om snel de deur van het slot te halen. Daarnaast is onze tip dat je ‘s nachts de deur beter niet op de haak kunt doen.  Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *