Alles wat je moet weten over duurzaam wonen lees je hier

Iedereen is er veel mee bezig om alles duurzaam te maken en de wereld weer gezonder te krijgen. Dit kan ook in het huis, je hebt verschillende dingen hoe duurzaam wonen waar gemaakt kan worden. Denk aan duurzame lichten, vloeren, energie en nog veel meer. Ben je benieuwd hoe dit te werk gaat en hoe je het kunt toepassen in je huis? Lees dan snel verder

Denk ook verder dan hoe je woont, maar ook hoe je leeft. Ga je bijvoorbeeld vaak met je auto of scooter naar werk? Misschien kun je kijken voor een groener alternatief zoals een elektrische auto of scooter kopen.

Wat is duurzaam wonen?

Duurzaam wonen is zo minmogelijk energie gebruiken, hier heb je verschillende oplossingen voor. De eerste stap is altijd je huis isoleren, zo blijft de warmte goed binnen de muren en zal je veel geld besparen. Door je woning te isoleren bespaar je ongeveer 1100 per jaar aan energie kosten, dit is een hoop. Je hoeft dus een stuk minder warmte te stoken na het isoleren van je woning.

Groene energie is een goede duurzame stap, het blijft dezelfde energie maar het wordt anders gemaakt. Namelijk via de zon of wind, hier zijn geen stofjes voor nodig wat het duurzaam maakt. Zo help je het milieu weer een stukje verder.

Duurzame gietvloer? Hoe helpt dat

Er zijn verschillende redenen waarom een gietvloer duurzaam is. Deze vloeren hebben een erg lange levensduur, dit maakt het een duurzame gietvloer omdat die niet snel vervangen hoeft te worden. Wanneer je een vloer van laminaat legt blijft er altijd iets over en moeten er dingen weg gegooid worden, bij een gietvloer is dit niet zo. Een gietvloer wordt gegoten, hierdoor hoeven er geen spullen weggegooid te worden omdat alles in de vloer gaat.

Er zijn zelfs Ecologische mineralen gietvloeren, hierdoor zijn er geen organische stoffen. Dit is extra milieuvriendelijk, al met al is een gietvloer dus erg duurzaam.

Duurzaam interieur

Interieur kan niet alleen mooi zijn, maar ook nog is duurzaam. Denk aan meubels die niet snel kapot gaan en dus lang mee kunnen, wanneer je ze zat ben kan je ze nog een 2de leven geven bij de kringloopwinkel. Om extra duurzaam te gaan kun je gelijk naar de kringloopwinkel gaan en daar je meubels kopen, zo worden er niet extra stoffen gebruikt.

Al deze meubels kunnen natuurlijk ook goed samen met een duurzame gietvloer, je hebt nog genoeg keus ook al ga je duurzaam wonen. Duurzaam wonen hoeft niet in je huis te blijven, je vervoer kan duurzaam worden en je kan je tuin duurzaam maken door bijvoorbeeld bomen te planten. Genoeg dingen om nog aan te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *