Alles wat je moet weten over een waterontharder in huis

Steeds meer mensen willen genieten van zacht water in huis. Met zacht water wordt gefilterd water bedoeld dat minder kalk bevat. Misschien heb je zelf ook wel eens last van droog haar of een droge huid. Dit zou goed kunnen komen door de hoeveelheid kalk dat in jouw kraanwater zit. Wat moet je nou precies allemaal weten bij de aanschaf van een waterontharder?

 

Hoe werkt het?

Dat een waterontharder zorgt voor minder hard water kun je al uit de naam ophalen, maar hoe werkt een waterontharder nou precies?

De waterontharder werkt als een soort filter voor jouw kraanwater. Door middel van harsbolletjes wordt het water gefilterd op kalk. Hierdoor ontstaat zachter water dat ervoor zorgt dat jij minder last hebt van kalkaanslag, je apparatuur in huis langer meegaat en je minder last hebt dan droog haar of een droge huid.

Plaatsing

Wanneer jij ervoor kiest om een waterontharder in huis te laten plaatsen is het belangrijk om na te denken over waar je deze in huis wilt plaatsen. Dit kan natuurlijk altijd in overleg met het bedrijf dat het plaatst, maar waar plaats je een waterontharder?

De gemiddelde waterontharder gaat best wel een hele tijd mee en daarom is de keuze voor plaatsing niet geheel onbelangrijk. Je zult hem hier namelijk wel zo’n 30 jaar hebben staan. Voorbeelden van plekken voor de waterontharder zijn:

  • De bijkeuken
  • De meterkast
  • De garage

De voordelen

Een waterontharder in huis kent een aantal voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat jij minder vaak je kranen schoon hoeft te maken en kalkaanslag moet weghalen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, apparatuur gaat langer mee en zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Verder is kalk niet schadelijk en is het zelfs goed voor het menselijk lichaam. Een klein beetje kan dus zeker geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *