Aluminium in de gewenste kleur krijgen

Wil je aluminium in de gewenste kleur krijgen? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Je kunt aluminium bijvoorbeeld gaan natlakken of poedercoaten. Maar wat is het verschil en wat is verstandig in jouw situatie? Welke methode kun je het beste toepassen voor jouw aluminium op maat? We geven een aantal voor- en nadelen. 

Ga goed voorbereid het verfproces in

Voordat je de keuze maakt om het aluminium te gaan lakken of poedercoaten, is het belangrijk om stil te staan bij de voorbereiding. De juiste voorbehandeling is heel belangrijk. Als je dit niet goed aanpakt, is de kans aanwezig dat je niet het gewenste resultaat krijgt. Als je het aluminium niet goed voorbewerkt, is de kans namelijk aanwezig dat de lak niet goed hecht waardoor het snel kan gaan afbladderen.

Poedercoaten is milieuvriendelijker dan natlakken

Het poedercoaten van aluminium is een stuk milieuvriendelijker dan wanneer je het gaat lakken. In verf waarmee je lakt zit een oplosmiddel verwerkt. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf in een vloeibare toestand blijft totdat het is aangebracht.

Het poedercoaten van aluminium gebeurt door wat we een elektrostatisch proces noemen. Dit effect zorgt voor een tijdelijke hechting van de verf, waarna deze verhit wordt in een oven. De coating hard vervolgens uit. Bij het elektrostatische proces komen geen chemicaliën te pas.

Poedercoaten zorgt voor een krachtige beschermlaag

Het poedercoaten van aluminium is meestal de gewenste oplossing. Als je het aluminium gaat poedercoaten, zorg je ervoor dat er een sterke laag over het aluminium gevormd wordt. Hierdoor is het aluminium beter beschermd en kan het beter tegen een stootje.

Heeft lakken voordelen?

Je behaalt met lakken een veel gladder resultaat. Bij poedercoaten worden korrels gebruikt waardoor het eindresultaat grover oogt. De textuur van de coating zal altijd zichtbaar zijn. Wil je decoratieve effecten toepassen? Dan kan dit alleen bij natlakken worden toegepast. Ook hoef je voor het natlakken niet altijd een spuitcabine te gebruiken. Bij poedercoaten moet dit wel. Comhan heeft een groot assortiment aan aluminium. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *