De eerste stappen tot een succesvolle verkoop van uw woning

De beslissing staat vast. U gaat verhuizen. Dan moet uiteraard eerst nog de huidige woning verkocht worden. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een makelaar. Als u hier voor kiest wordt een deel van de lasten die in het proces komen voor u ontnomen. Een makelaar zorgt voor de plaatsing van uw woning, foto’s en bezichtigingen. Maar dat kunt u tegenwoordig ook gewoon zelf regelen. Wat komt overheen met uw wensen? Laat vooral genoeg opties open staan en ga op onderzoek uit.

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

U bent woonachtig in Rosmalen en omgeving en u heeft een andere woning op het oog. Wat is uw huidige woning waard en wat is de vraagprijs? Dit zult u zich wel afvragen. Tijd dus om te gaan zoeken naar een geschikte makelaar. Ga vooral in gesprek met mensen in de directe omgeving van Rosmalen. Ga vooral niet naar de eerste beste makelaar. Want bij een huis verkopen Rosmalen wilt u niet de verkeerde makelaar.


Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

Bedenk uzelf wat u zoekt in een makelaar in Rosmalen en ga die factoren af wanneer u ze bezoekt. Ga ook zeker online zoeken en ga reviews en diensten af die aangeboden worden. Voor uw eigen gemak kunt u een lijstje maken van potentiële makelaars die aan uw criteria voldoen, en begin uiteindelijk afspraken te maken om kennis te maken. Zodoende krijgt u een eerste indruk over de makelaar en uiteraard ook wederzijds.


Handige tips om uw huis te verkopen

De eerste indruk zegt alles. Zo is het internet een belangrijk medium geworden bij de verkoop. Zet vooral de sterke punten krachtig in, en benadruk ze. Maak of laat professionele foto’s maken en restyle wellicht de woning. Dit zorgt voor een frisse uitstraling om de woning verkoop klaar te maken. Maar hoe gaat u de woning inzetten? Ga samen in gesprek met uw makelaar voor de gepaste marketingmix. En vergeet ook niet dat u niet alleen de woning verkoopt maar ook de omgeving daar omheen. Probeer dus ook zo uitgebreid mogelijk de omgeving te beschrijven en de ervaringen die u heeft opgedaan in de buurt. 

Nog geen zekerheid?

Het is ook geen vaste tijdsbesteding. Maar voor een makelaar natuurlijk wel. Ga vooral voor de keuze van uw wensen en ga voor een makelaar die u kunt vertrouwen. Als u er echt niet uit komt, twijfel dan niet en ga in gesprek met mensen in uw buurt die hier ervaring mee hebben. Maak uiteindelijk kennis met uwpotentiëlemakelaar.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *