Een variatie aan gordijnen

Bij een variatie aan gordijnen weet je al snel niet waar je moet beginnen. Hierdoor kan er frustratie ontstaan en kan je door de bomen het bos niet meer zien. Niet getreurd, in dit artikel vind je alles over de drie meest voorkomende gordijnen: verduisterende gordijnen, overgordijnen en vitrages. Hopelijk heb je na dit artikel een beetje meer inzicht in de wereld van gordijnen en kan ook jij een slimme en geschikte keuze maken voor jouw raamdecoratie.

Verduisterende gordijnen

Een echt must voor de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen. Dit zijn gordijnen die niet licht doorlatend zijn, waardoor je hele kamer in het duister zit en jij lekker kan door dromen als de zon al schijnt. Het zijn dus de meest ideale gordijnen als jij iets zoekt dat jouw beauty sleep recht doet. Gelukkig hoeven verduisterende gordijnen tegenwoordig niet per se zwart zijn, maar is er een variatie aan kleur op de markt die aan alle wensen kan voldoen.

Overgordijnen

Overgordijnen vervullen naast een soortgelijke functie als verduisterende gordijnen, ook een andere functie. Namelijk, ze zorgen ervoor dat er geen pottenkijkers je huis in kunnen kijken. Dit soort gordijnen wordt dus vaak gebruikt in de woonkamer, waar je tijdens een zonnige dag de woonkamer cool wilt houden en tevens niemand naar binnen wilt laten gluren. Ook in overgordijnen is een divers assortiment materialen en kleuren.

Vitrages

Vitrages zijn daarentegen niet verduisterend, wat zij anders doen dan de twee bovenstaande soort gordijnen is dat vitrages licht doorlatend zijn. Dit wordt gedaan, doordat het ook fijn is om vanaf de woonkamer of een andere kamer naar buiten te kunnen kijken en mogelijk te genieten van het uitzicht. Vitrages staan ook wel bekend als glasgordijnen, dit komt door de doorschijnende functie die ze hebben, het is daarom niet mogelijk om vitrages in bepaalde dense materialen te nemen, aangezien het dan zijn functie verliest.

Mocht je toch niet kunnen kiezen tussen deze gordijnen? Kijk dan eens naar inbetweens, dit zijn gordijnen die van alles een beetje heeft!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *