Hoe je je woning beter toegankelijk kunt maken

Voor mensen met mobiliteitsproblemen is het hebben van een toegankelijk, handicap vriendelijk huis een noodzaak en niet alleen een luxe. Lees verder om erachter te komen hoe je je huis toegankelijker kunt maken voor je vrienden en familie met spullen uit je lokale woonwinkel of andere inrichting van je huis.

Het gemiddelde huis is meestal niet erg handicapvriendelijk. Dit is geen probleem totdat je, iemand die bij je in huis woont, of een frequente bezoeker van je huis, bepaalde mobiliteitsproblemen heeft of andere gezondheidsproblemen die speciale aanpassingen en aanpassingen vereisen. Er zijn talloze dingen die je kunt doen om je huis handicapvriendelijk te maken.

Hindernisbaan of voetbalveld

Wanneer iemand voor stabiliteit op een rollator vertrouwt, kan een kamer die eruit ziet als een hindernisbaan gevaarlijk voor hen zijn. Ze hebben ruimtes nodig die groot genoeg zijn om door te lopen zonder dat ze zich zijwaarts hoeven te draaien of de rollator ergens heen moeten slepen. Woonkamers en slaapkamers moeten spaarzaam ingericht zijn om het veilig en gemakkelijk door hen te laten lopen.

Uitglijden en glijden

Als iemand die bij je in huis woont of uje huis bezoekt, afhankelijk is van een rollator of een stok gebruikt voor balans, is het noodzakelijk dat je alle kleedjes verwijdert. Het is ook essentieel dat je een zware, niet-wegglijdende mat plaatst in een deur van de ingang. Stokken en wandelaars kunnen gemakkelijk op natte vloeren wegglijden. Ze kunnen ook gemakkelijk verstrikt raken in beddenspreien of de kussenovertrekken op stoelen.

De badkamer kan een gevaarlijke zone zijn voor iemand met een handicap. Anti-slip bad- en douchevlakken zijn een noodzaak. Je kunt enkele handgrepen voor de handicap in het bad of de douche installeren, naast het toilet als veiligheidsvoorziening. In jou lokale woonwinkel kun je hier al diverse gemakkelijk te installeren artikelen voor vinden.

Handgrepen

Niet alle voorwaarden voor handicaps brengen mobiliteitsproblemen met zich mee. Iemand met slopende artritis kan het moeilijk vinden om deurknoppen en kranen te gebruiken. Het vervangen van standaard kraanstijlen met handgrepen met zonder knoppen, die gemakkelijker te gebruiken zijn of met kranen met bewegingssensoren, kan het leven een stuk eenvoudiger voor hen maken. Een deurklink in de vorm van een hendel is gemakkelijker te openen dan een standaard deurknop, omdat er geen draai beweging nodig is om hem te bedienen.

Meubilair

Als je jong en lichamelijk fit bent, kan het heerlijk zijn om weg te zakken in een comfortabele bank. Maar voor iemand met mobiliteitsproblemen, rug-, been- en heupproblemen is een zachte, laag-op-de-vloerbank niet goed. Stevige, hogere zitopties zijn meer handicapvriendelijk. Zorg dat je ten minste één stoel met stevige armen in je huis hebt staan, want deze zijn gemakkelijker te verlaten dan een bank of een stoel zonder armleuningen.

Trappen en hellingen

Trappen en hellingen zonder leuningen zijn de perfecte opstelling voor een ongeval. Het toevoegen van leuningen maakt ze veiliger, net als de toevoeging van antislipmateriaal om te voorkomen dat iemand uitglijdt op een regenachtige dag.

Het nemen van maatregelen om je huis handicap vriendelijke te maken, is een geweldige manier om vrienden en familie met speciale behoeften te laten zien hoeveel je om hen geeft. Veel van deze tips zijn goedkoop, maar de veiligheid en het gemak die ze bieden, is van onschatbare waarde.

Bekijk nu alle woonwinkels op Bankstellenshop.com om jou lokale woonwinkel te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *