Industrieel interieur voor je nieuwe woning

Het is helemaal hip en in om je huis industrieel in te richten. Een industrieel interieur is het tegenovergestelde van een landelijk interieur. Zeggen de namen landelijk en industrieel je helemaal niks of weet je helemaal niet wat je je erbij moet voorstellen? Wij vertellen je in dit artikel wat voor materialen, kleuren en meubels je kan bedenken voor een industrieel interieur. Als jij ook op zoek bent naar een lekker robuuste uitstraling, dan is dit wel het artikel voor jou! Nog meer wooninspiratie opdoen? Kijk dan ook eens op de website van Profijt Meubel voor alle nieuwe trends in het meubilair van vandaag!

Materialen

Een industrieel interieur kenmerkt zich met materialen die je vaak terugziet in de industrie. Hierbij moet je vooral denken aan een fabriek of de materialen in een garage van een autoschadebedrijf. We bedoelen dus vooral metaal. Maar ook leer is een materiaal dat vaak voorkomt in het industriële interieur! Een natuurlijk materiaal dat het industriële interieur gebruikt is steen, maar naast steen wordt er veel meer gespeeld met beton als bijvoorbeeld, vloer of muur.

Kleuren

Het doel van de industriële stijl is een robuust uiterlijk, hierdoor wordt er vaak gewerkt met koude kleuren in het interieur. Denk maar eens aan een blauwe muur of grijs. Deze kleuren laten daarnaast een ruimte ook groter lijken dan ze werkelijk zijn. Een wat warmere kleur dat ook gebruikt wordt in de industriële stijl is bruin. Deze wordt vaak gebruikt om een goed contrast te schetsen met de koude kleuren van het metaal, steen of andere dergelijke materialen.

De kleur zwart wordt vaak gebruikt in accenten in het industriële interieur. Dit kan je terugzien in de accessoire van het huis, namelijk: zwarte kaarsen, zwarte fotolijsten en zwarte lampen.

Meubilair

Het meubilair dat je kan verwachten in een industriële stijl zijn bijvoorbeeld kasten met een metalen frame of eettafels/salontafels met een zelfde soort frame die dan gematched worden met robuuste leren eetbanken. Verder zie je ook vaak grote robuuste leren banken in het industriële interieur.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *