Interieur keuze: Jaloezieën of Gordijnen ophangen

Tijdens het zoeken naar de raamdecoratie die bij jou past zijn er een aantal dingen waar je tegenaan loopt. Het belangrijkste is dat je bewust bent van de eisen die jij stelt en waar jij wil aan wat je raamdecoratie voldoet. De raamdecoraties zijn in diverse functies en diverse variaties te vinden. In onderstaand artikel zijn de populairste raamdecoraties en de voor- en nadelen van gordijnen en jaloezieen te vinden. 

Jaloezieen: voordelen en nadelen

Een voordeel van jaloezieën is dat ze multifunctionele functies hebben, ze kunnen hierdoor verduisterend zijn, maar ook lichtdoorlatend. Tevens zijn ze in veel kleuren beschikbaar, waaronder ook veel materialen. Neem maar is als voorbeeld houten jaloezieen. Deze zijn op maat te laten maken. Hierdoor hoef je dus nooit bang te zijn dat er niet genoeg keuze is. Jaloezieën zijn daarnaast ook makkelijk schoon te maken, hiervoor kan je een instrument op de markt kopen die de latjes makkelijk schoonmaakt. Je hoeft het er alleen langs te halen. Schoonmaken kan natuurlijk ook altijd met een natte doek of hygiene doekjes.

Een nadeel van jaloezieen is dat een standaard jaloezie misschien niet precies past in je raam. Hierdoor is de verduisterende functie moeilijk te vervullen voor jaloezieen. Het is daarom handiger om jaloezieen op maat te kopen.

Voordelen en nadelen van Gordijnen

De oudste en meest populairste raamdecoratie op de markt zijn natuurlijk gordijnen. Ook deze zijn in verscheidene materialen, kleuren en varianten te koop. Denk maar eens aan verduisterende gordijnen, vitrages of inbetweens.

Het nadeel aan gordijnen is dat ze moeilijk schoon te maken zijn. Je moet namelijk je gordijnen helemaal van je rails of stang afhalen om ze dan de wasmachine in doen. Gordijnen kunnen niet in de droger. Wanneer je ze namelijk de droger in doet is dat ten nadele van de stof. Gordijnen horen dus buiten aan de lijn te drogen, dit is makkelijker om in de zomer te doen dan de winter.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *