Je Droomhuis Realiseren

Wat we allemaal horen is dat het moeilijk is op de huizenmarkt, de prijzen zijn gestegen en mensen bieden tegen elkaar op ver boven de woningwaarde en zelfs boven de vraagprijs. Een van de redenen dat dit moeilijk gaat is, omdat huis investeerders ook huizen kopen om ze vervolgens te verhuren aan het stel dat het eigenlijk wilde kopen. Dit is natuurlijk problematisch voor starters die hierdoor alleen maar geld kwijtraken aan de huur en geen draagvlak ontwikkelen om een huis te kopen. Hierdoor moeten ze vooral leunen op garantstelling van ouders, leningen van ouders/geld erven van ouders en startersleningen van gemeenten. Hoe realiseer je dan je droomhuis?

Een huis laten bouwen

Een andere mogelijkheid is het laten bouwen van een huis. Hierdoor is het ten eerste niet mogelijk voor investeerders om het huis weg te kapen in de verkoop. Hiervoor is wel een groot deel eigen geld nodig als starter of zoals bovengenoemd: garantstelling, leningen en geld erven.

Je zal dan natuurlijk wel denken: Ja maar een huis laten bouwen brengt ook veel kosten met zich mee. Dat klopt! Als je een huis laat bouwen moet je denken aan bouwkosten, vergunningen en aankoopkosten die je maakt wanneer je een huis laat bouwen. Het is echter sinds kort makkelijker om een huis te laten bouwen.

Op de huizenmarkt kunt u namelijk ook zoeken naar woningcorporaties die u helpen tijdens het bouwen van uw droomhuis. Hierdoor zijn de lasten van het bouwen van een huis een vast bedrag en is het niet nodig om een architect en andere ondernemers in te huren.

Wat kan je verwachten

Wat je vooral kan verwachten wanneer je deze stap maakt is dat je kan kiezen uit brochures van cataloguswoningen en prefab woningen. Dit zijn woningen met een kant en klaar bouwplan, waardoor de kosten aanzienlijk lager zijn dan wanneer er een huis wordt gebouwd door middel van een architect. Een cataloguswoning of prefab woning wordt ook wel vergeleken met een puzzle. De grootste stukken van de woning, zoals de muren, daken en ander dergelijk wordt kant en klaar gemaakt in fabrieken en in ‘bouwpakketten’ geleverd. ‘Heb ik dan mijn droomhuis of gewoon een huis dat iedereen heeft?’ Vroeger werd er vaak gedacht dat cataloguswoningen en prefab woningen niet aangepast konden worden, tegenwoordig is dit niet het geval. Alle woningen worden aangepast naar de wensen van de woningzoekenden, zodat jij je droomhuis kan realiseren!

    Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.