Je gaat meubelen kopen, maar welke winkel kies je uit?

Meubelen aanschaffen doe je niet zonder een goede voorbereiding. Het is belangrijk dat je meubelstukken kiest die je mooi vindt, die in je interieur passen en die daar vele jaren dienst kunnen doen. Kwaliteit is dan belangrijk, maar ook stijl en kleur. De keuze voor de winkel bepaalt of je meubelen aan al deze eisen voldoen en daarom is het goed om daar even bij stil te staan. Daarnaast wil je al een goed idee hebben van wat je nodig hebt voordat je de winkel in stapt. En goede voorbereiding is dan belangrijk en hier lees je hoe je dat het beste aanpakt.

1.    Meubelen in de juiste stijl

Verschillende winkels bieden meubels aan in verschillende stijlen. De stijl en de kleur van de meubels die je gaat kopen is belangrijk, want deze bepalen of ze passen in je inrichting. Als je een stijl wilt uitzoeken, dan doe je dat het beste door moodboards te maken. Dit doe je tegenwoordig erg gemakkelijk online. Maak per kleur of per stijl een moodboard en voeg daar afbeeldingen aan toe van meubelen die je mooi vindt en die bij elkaar passen. Als je klaar bent heb je je een goed beeld gevormd van wat je wilt hebben. Het moodboard dat je uiteindelijk besluit te gebruiken fungeert als rode draad tijdens het gehele proces.

2.    De juiste afmetingen

Uiteraard moeten de meubelen die je uiteindelijk koopt ook de juiste afmetingen hebben. En deze moet je weten voordat je de winkel binnenstapt. De beste manier om dit te bepalen is door een plattegrond te maken op schaal. Dat geeft je belangrijke informatie op drie manieren.

  • Je bepaalt wat de maximale- en minimale afmetingen van de meubelen mogen zijn.
  • Je stelt vast hoe je je kamer in wilt richten en welke meubels je nodig hebt.
  • Je kunt zien of de meubels die je op het oog hebt ook in je kamer passen.

Tip: Meet ook je thermrad radiator op. Je zou een meubelstuk eroverheen kunnen plaatsen zodat je een knusse hoek maakt en een multifunctionele radiator hebt.

3.    Kwaliteit staat voorop

Een laatste bijzonder belangrijke eigenschap van de winkel die je uitkiest is dat ze kwaliteit leveren. Een kwalitatief meubelstuk gaat langer mee en blijft langer mooi. Door te investeren in kwaliteit bespaar je dus eigenlijk geld en weet je zeker dat je de meubelen niet snel hoeft te vervangen. Daarnaast krijg je bij een winkel die kwaliteit levert ook een betere garantieregeling. Kwaliteit kun je op verschillende manieren controleren.

  • Lees recensies en beoordelingen door van voorgaande klanten van de winkel en van mensen die de meubelen al in gebruik hebben.
  • Een goede complete garantieregeling is een bewijs van kwaliteit.
  • Kijk of de winkel of het meubelmerk keurmerken en certificeringen heeft gekregen.

4.    Een vergelijking maken

Met de informatie die je nu verzameld hebt kun je een vergelijking maken van winkels die jouw meubels verkopen. Daarmee maak je een selectie en kun je de winkels gaan bezoeken. Je weet dan zeker dat je kwaliteit ontvangt, een goede garantieregeling krijgt en meubels koopt waar je vele jaren met plezier gebruik van zult maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *