Kledinghangers

Voor het juist opbergen van kleding wordt er vaak gebruik gemaakt van kledinghangers. Maar welke kledinghangers zijn er en wat zijn de verschillen? Dat gaan we hieronder nader bekijken om zo een goed besluit te kunnen nemen over welke kledinghanger je het beste kunt gebruiken.

Materiaal

Kledinghangers zijn er in veel verschillende materialen zoals kunststof, houten metaal maar tegenwoordig ook van karton of biologisch afbreekbaar kunststof. De laatst twee categorieën hebben echter een marginaal aandeel en daarom zullen de de eerste 3 hier verder uitwerken.
De kunststof kledinghangers worden veel toegepast vanwege de lage prijs en functionaliteit. Deze hangers zien we daarom terug in kledingwinkels waarbij grote hoeveelheden kledinghangers worden gebruikt. Vanwege de prijs wordt deze hanger regelmatig meegegeven met het gekochte kledingstuk. De kunststof kledinghangers zijn en met en zonder broeklat, smalle en brede schouders en met of zonder inkepingen en haakjes voor kledingstukken met lusjes. De hangers zijn hoofdzakelijk wit, zwart of transparant van kleur maar kunnen ook in een afwijkende kleur voorkomen van bijvoorbeeld de hoofdkleur van een kledingmerk of winkel. De kunststof hanger is niet zo duurzaam als een houten of metalen kledinghanger.

Evenals de kunststof Kledinghangers zijn de houten kledinghangers er ook in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Hierbij is de luxere uitstraling en grotere duurzaamheid de belangrijkste verschillen. Dit vertaald zich wel uit in een hogere kostprijs. De houten hangers worden gemaakt van grenen, beuken of bamboe hout en worden voorzien van een laklaag. Deze laag kan transparant zijn of gekleurd bijvoorbeeld zwart of wit. Eén van de meest gebruikte toepassingen van de houten kledinghangers is de shirt-hanger. Deze heeft een breedte van 43cm en smalle schouderdelen.
De metalen kledinghanger is de meest duurzame van de drie. Ook deze hangers zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Zo zijn er pantalonhangers, metalen knijphangers en garderobe kledinghangers. De pantalonhangers zijn er in verschillende breedtes en de broeklat is voorzien van een kunststof omkleding zodat de pantalon niet van de hanger afglijd. Ook de metalen knijphangers worden gebruikt voor het ophangen van pantalons. Dit kan d.m.v. knijpers welke verschuifbaar zijn en voorzien van een kunststof antislip uiteinde. Voor zware kledingstukken zijn er uitvoeringen met 4 i.p.v. 2 knijpers. De garderobe kledinghangers kenmerken zich door het mooie design. Deze metalen geborstelde hangers zijn voorzien van grote haken, al dan niet draaibaar, en een smal schoudergedeelte. De prijzen van deze hangers zijn aanzienlijk hoger dan de kunststof en houten kledinghangers.

Uitvoering

Zoals hierboven aangegeven zijn er veel verschillende uitvoeringen van kledinghangers. De belangrijkste kenmerken hierbij zijn de volgende:
– met of zonder broeklat voor pantalons

– smalle of brede schouders (smalle voor shirts, brede voor colberts)
– met of zonder klemmen voor het ophangen van broeken of rokken

– met of zonder haken/ inkepingen voor het ophangen van ondergoed of kleding met lusjes
– brede of smalle kledinghangers voor volwassen kledingmaten of kindermaten.

De verschillende uitvoeringen zijn bijna allemaal terug te vinden in de kunststof, houten of metalen kledinghangers. De duurzaamheid en prijs zullen daarom de doorslag geven bij het maken van de keuze voor welke kledinghanger het beste past bij uw behoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *