Perfecte pasvorm: kies het beste bankstel voor uw ruimte

Hier zijn de 7 dingen die u moet overwegen door Bankstellenshop.com

Een bankstel is één van die grote investeringen die u niet wilt overhaasten. Er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u op een nieuw bankstel gaat zitten, en hoewel hij er misschien heel verleidelijk uit ziet, gaat het veel dieper dan uiterlijk en comfort alleen.

Bijvoorbeeld, het bankstel van uw dromen kan er geweldig uitzien in de woonkamer van uw beste vriend – maar dat betekent niet dat hij in uw ruimte ook goed zal staan. Evenzo kan de gezelligste bank waarin u ooit bent gaan zitten of misschien wel liggen, in uw bescheiden woonkamer lijken op een kolossale kolos.

Dus hoe zorgt u ervoor dat u de perfecte pasvorm voor uw ruimte kiest? Hier zijn de 7 dingen die u eerst moet overwegen.

Meten
Het loont om goed na te denken over de grootte van uw bankstel. Maak eerst een plattegrond van uw woonkamer en markeer de afmetingen van de ruimte. Als uw bank tegen een muur of onder het raam door loopt, let dan op de hoogte. Maak een plattegrond en vermeld de positie van overige meubels, zoals de tv. Neem uw plattegrond mee tijdens uw winkel bezoek, zodat u alle mogelijke banken kunt meten en kunt zien hoe ze passen in uw ruimte.

Meet deuropening en eventuele trappenhuizen bij u in huis en zorg ervoor dat uw bank er doorheen past. Als u in een appartement woont, moet u ook de afmetingen van de lift bekijken, vooral als deze ouder en kleiner is dan gemiddeld.

Ruimte om te bewegen
Gebruik plakband of karton om de afmetingen van uw potentiële bankstel op uw woonkamervloer te markeren. U kunt ook een krant of bruin papier gebruiken om de ruimte in kaart te brengen. Overweeg nu de standaard loop routes – kunt u comfortabel van uw deuropening naar de bank gaan of moet u rond verschillende meubelstukken manoeuvreren?

De grootte van uw bank gaat niet alleen over de daadwerkelijke grootte van de onderkant (welke je met karton af plakt op de vloer. Overweeg hoe een brede of omvangrijke arm in uw ruimte zal staan (chesterfield banken bijvoorbeeld hebben vaak “hele grote” armen). Kost het extra ruimte en moet u er omheen lopen?

Het is allemaal relatief
Overweeg ook de ruimte tussen uw bankstel en andere meubels in uw kamer. Kunt u comfortabel de salontafel bereiken? Of moet u bijzettafels gebruiken? Staat de bank op de juiste afstand van de tv? Overweeg ook de zitbreedte. Als u graag een dutje doet, is het dan breed genoeg om u in te strekken – of op te kruipen en in de hoek in slaap te vallen?
Speciale opstelling / functies
Als de ruimte beperkt is, wilt u misschien een bank met extra functies overwegen om deze uit te breiden wanneer nodig? Er zijn diverse modellen modulair beschikbaar welke ook lounge en relax gedeeltes erin hebben om optimaal gebruik te maken van de ruimte welke u heeft.

Speciaal gebouwd
Denk na over hoe u de kamer gaat gebruiken. Als u een gesprekshoekje wilt creëren in een formele ruimte, kunt u overwegen twee compacte banken tegenover elkaar te plaatsen.
Als u daarentegen een informele zithoek wilt om te loungen en tv te kijken, zou een L-vormige bank of een chaise meer geschikt zijn.

Stijlgevoel
Het vinden van de perfecte pasvorm voor uw bank is meer dan alleen de afmeting. U moet ervoor zorgen dat de stijl past bij de rest van uw huis. Een super traditionele bank zoals een Chesterfield lijkt misschien niet te kloppen met je gestroomlijnde moderne meubels.

Flexibiliteit
Als u verschillende behoeften heeft in 1 ruimte, wilt u misschien een modulair ontwerp overwegen voor een flexibele lay-out. Dit is belangrijk als u bijvoorbeeld veel bezoek heeft en uw meubels moet verplaatsen om plaats te maken voor gasten. Niet altijd is een groot bankstel de juiste oplossing maar soms is het plaatsen van stoelen nu eenmaal beter.
Een grote modulaire bank is perfect voor grote open ruimtes. Stap niet in de val om uw bank tegen een muur te plaatsen. Trek het uit de hoek en plaats het in het midden van de kamer om bijvoorbeeld een scheiding tussen een eetgedeelte en een loungezone te creëren.

Meer hulp nodig? Bezoek een de dichtstbijzijnde woonwinkels via de site van Bankstellenshop.com voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *