Tips om veilig te klussen in huis

Tips om veilig te klussen in huis

Klussen in huis kan je woning binnen de kortste keren een stuk mooier maken. Dit zorgt ervoor dat je je bijvoorbeeld lekkerder in je vel voelt thuis en dat je tevreden bent met je eigen huis. Naast dat klussen enorm mooie resultaten met zich kan meebrengen is echter veiligheid uiteraard wel een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden tijdens het klussen. Er zijn talloze dingen die thuis gedaan kunnen worden tijdens het klussen, maar een aantal zaken kunnen vrijwel altijd bijdragen aan de veiligheid. Hieronder vindt je enkele tips om veilig te klussen in huis.

Geen risico’s met elektriciteit

Wanneer je gaat klussen met elektriciteit is het van cruciaal belang dat je alle risico’s uitsluit. Elektriciteit is een vak waarbij best wat gevaren bij kijken kunnen komen. Schakel indien mogelijk het elektriciteit in huis uit vooral je gaat klussen met bijvoorbeeld lampen of stopcontacten. Indien je echt iets gevaarlijks wilt doen, zorg dan dat je hiervoor een professional hebt met verstand van elektriciteit en de risico’s.

Gebruik een rolsteiger

Rolsteigers kunnen bij het klussen erg handig zijn. Uiteraard kun je niet overal even snel bij. Een rolsteiger kan je erbij helpen de hoge stukken van je woning bijvoorbeeld te verven. Een ladder is ook wel eens geschikt, maar een ladder brengt een stuk meer risico’s met zich mee. Op een steiger kun je overigens met meerdere man staan, je kunt je gereedschap mee naar boven nemen en een steiger is zeer stabiel en stevig. Daarnaast werkt het ook erg comfortabel.

Werk netjes

Netjes werken lijkt iets makkelijks, maar toch wordt het door velen niet gedaan. Kleine schroeven, boormachines, schroevendraaiers en hamers in het rond laten slingeren en niet netjes opbergen tijdens, voor of na het klussen kan erg gevaarlijk zijn. Zorg dat je georganiseerd te werk gaat en niets rond laat slingeren. Geef alles een vaste plek en pak het wanneer jet nodig hebt. Leg ook wanneer je bezig bent alles netjes weg als je het even niet van plan bent te gebruiken. Daarnaast is dit ook gewoon handig om dingen niet kwijt te raken. Met name kleine materialen zoals schroeven kunnen makkelijk kwijtraken.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *