Tips voor verlichting in huis

Waarom zou je beperken tot een enkele dimmer als je omringd kunt zijn met warmte? Om sfeer, gezelligheid en intimiteit te scheppen, is goede verlichting onontbeerlijk. Het maakt of breekt de uitstraling van een ruimte en de sfeer van een kamer.

Natuurlijk licht

Met licht creëer je drama, illusie en kunst. Breng uw schema terug om te zie wat je eerst op natuurlijke wijze kunt verlichten voordat je het met extra vloer-, plafond- en zijlichten aanbrengt.

Verlichting voor functie

Denk na over de functie van elke ruimte en gebruik verlichting om verschillende zones in een ruimte te creëren. Koken vereist bijvoorbeeld meer geconcentreerde verlichting, dus heldere downlights, of ze nu ingebouwd zijn in kasten of design-geleide hanglampen, werken goed. Om te lezen moet je op zoek naar verstelbare en gerichte verlichting zoals een bureaulamp of een grote spot die op de vloer boven een fauteuil staat.

Verlichting in lagen

Laagverlichting en gebruik meerdere lichtbronnen om een ​​ruimte flexibel en veelzijdig te maken. Creëer een gesprek door verschillende hoogtes te gebruiken met zijlampen, maar ook met staande lampen en plafondlampen. Kies voor hanglampen als je belangrijkste lichtbron en combineer met opvallende tafellampen om een ​​sfeervolle sfeer te creëren. Hier creëer je zowel karakter als gevoel en is de hoeveelheid licht aan te passen voor verschillende momenten van de dag of het jaar.

Verander de grootte en afmetingen van je kamer door te spelen met de richting van de verlichting. Bekijk hier de Lampen24 kortingscodes.

Verlichting als kunst

Kies gedurfde ontwerpen met sculpturale vormen, interessante textuur of gekleurd glas om stijl toe te voegen, zelfs als het licht is uitgeschakeld. Zie je lamp als een kunstwerk of sculptuur, als een door design geleide finishing touch.

Een lamp is een goede manier om een ​​ruimte te verrassen, modern met traditioneel te laten samensmelten. Het plaatsen van een lamp in industriële stijl of een grafische vorm uit het midden van de eeuw in een traditionele stucwerkomgeving zorgt voor opwinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *