Waar moet je op letten bij elektriciteitskabels?

Het aansluiten van een elektrisch apparaat in huis is niet zo heel erg ingewikkeld. Toch kan het als je foute dingen doet gevaarlijk zijn en is het belangrijk om eerst goed uit te zoeken wat er nou eigenlijk moet gebeuren. Zolang jij weet welke stekker van het apparaat is en deze in een vrije aansluiting doet moet het goed komen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij elektriciteitskabels.

De juiste stekker in het juiste stopcontact

Een belangrijk punt van aandacht is dat je moet letten op waarop je het elektrische apparaat op aansluit. De stekker moet in de juiste plek en het onderscheid maken van de verschillende mogelijkheden kan nogal ingewikkeld zijn. Er staan vaak kleine dingen bij of tekentjes waarvan je niet weet wat het betekent. Er valt onderscheid te maken tussen kabels met een aardaansluiting en zonder. De stekker met aarde is een vrouwelijk aansluitpunt waar de aardedraad de connectie mee verbindt. Deze versie van kabels is vaak terug te vinden in vochtige ruimtes. Dit soort stopcontacten bevatten vaak een extra uitstekende pin of iets anders waaraan je ze aan kunt herkennen en onderscheiden.

Controleer kabels op beschadigingen

Als je net nieuwe elektriciteitskabels hebt aangeschaft is het handig om de kabels te controleren op beschadigingen. Dit gebeurd bij grotere bedrijven namelijk niet altijd en hierdoor kun jij met een nieuw beschadigt product komen te zitten. Dit wil je natuurlijk niet en om je geld nog terug te kunnen krijgen moet je er snel bij zijn. Beschadigde kabels kunnen daarnaast ook nog gevaarlijk zijn. Een geleider kan namelijk van een stroomdraad die beschadigt is zorgen voor gevaarlijke situaties. Zeker als het gaat om slaapkamers en plekken waar je kinderen veel tijd doorbrengen wil je geen enkel risico nemen met de veiligheid van de elektriciteitskabels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *