Gietvloer prijs

Wat is van invloed op de gietvloer prijs?

In moderne huizen en panden wordt steeds vaker gekozen voor duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossingen. Dit komt mede doordat mensen steeds minder tijd willen besteden aan schoonmaken. De gietvloer prijs is een veelgezocht onderwerp, want een gietvloer komt tegemoet aan al deze wensen. Een gietvloer is naadloos en daardoor hygiënisch. De vloer is waterdicht en vuilafstotend, waardoor je prima een glas water of andere vloeistof kunt morsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Bovendien zijn de meeste gietvloeren zeer slijtvast en gaan heel lang mee. Met schoenen doorlopen of het schuiven van een meubel is voor de meeste gietvloeren geen probleem. Welke gietvloeren er zijn en wat de gietvloer prijs bepaalt, lees je in onderstaande alinea’s.

Welke gietvloeren zijn er?

Wanneer je gietvloer prijs zoekt, kom je veel verschillende prijzen tegen. De belangrijkste reden hiervoor is dat er niet één type gietvloer is en dus ook niet één prijs. Daarnaast zal bij iedere gietvloer de prijs per m² dalen naarmate de te behandelen oppervlakte groter wordt. Om je een beeld van de prijzen voor gietvloeren te geven, volgen de drie meest voorkomende gietvloeren met prijzen erbij in m². De gietvloeren zijn: epoxy gietvloer, PU gietvloer en cementgebonden gietvloer. 

Epoxy gietvloer prijs

Een epoxy gietvloer is dé keuze voor zakelijke vloeren. Denk aan garages, loodsen, werkplaatsen, fabrieken, magazijnen en bedrijfshallen. De vloer is keihard, gaat zeer lang mee en is zelfs bestand tegen zware mechanische of chemische belasting. De epoxy gietvloer prijs begint al bij 20 euro per vierkante meter. Hiermee is dit tevens de goedkoopste gietvloer. Het is wel belangrijk om te weten dat voor woningen dit type gietvloer minder geschikt is. Hij is esthetisch minder mooi dan de andere twee opties en kan niet gecombineerd worden met vloerverwarming.

PU gietvloer prijs

De gietvloer die voor woningen veel gekozen wordt, is de PU gietvloer. PU staat voor polyurethaan en is een kunststof. De PU gietvloer prijs begint vanaf 45 euro per vierkante meter. De vloer oogt prachtig en blijft iets flexibel waardoor hij veel comfort biedt. De flexibele eigenschap van polyurethaan maakt dat een PU gietvloer ook met vloerverwarming gecombineerd kan worden. Een polyurethaan vloer is er in veel kleuren en afwerkingen mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *