Wat is waterdicht beton? En hoe impregneer je een gevel?

Er zijn veel dingen waar je van op de hoogte moet zijn wanneer je bepaalde zaken gaat aanpassen aan je huis. Het is dan wel van belang dat je echt op de hoogte bent van dit soort zaken aangezien je anders fouten zult maken waardoor je in de toekomst grote problemen kunt krijgen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom zijn er veel dingen die je moet weten. Zo is het bijvoorbeeld handig om het verschil te weten tussen beton wat waterdicht is en normaal beton.

Waarvoor gebruik je waterdicht beton?

Wanneer je je woning gaat verbouwen of aanpassen is het van belang om bepaalde dingen te weten. Als je een muur gaat bouwen aan de voorkant van je huis, kun je de gevel impregneren om te voorkomen dat deze vies wordt. Daarnaast is het ook handig om het verschil te kennen tussen normaal beton en waterdicht beton. Dit zijn namelijk twee materialen die op elkaar lijken, maar als je je erin verdiept toch een aantal grote verschillen hebben. Je kunt zelf wel bedenken waarvoor je beton kunt gebruiken. Als je beton gaat gebruiken, is het wel van belang om na te denken over wat voor soort beton je gebruikt. Wanneer de kans groot is dat het beton in aanraking zal komen met water is het verstandig om waterdicht beton te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat het beton niet zal gaan rotten of op een andere manier minder stevig zal worden. Bij normaal beton wat nat wordt is de kans groot dat dit vroeg of laat zal gebeuren. Daarom is het van belang dat je je goed verdiept in de verschillen tussen beide soorten beton.

Hoe werkt waterdicht beton?

Mensen die beton nodig hebben voor hun verbouwing kunnen gebruik maken van waterdicht beton. Het grote verschil met normaal beton is het feit dat aan waterdicht beton een soort gel wordt toegevoegd. Deze gel zorgt ervoor dat er minder makkelijk water kan binnendringen in het beton. Beton heeft namelijk poriën. Dit zijn kleine gaatjes waar vocht doorheen zou kunnen komen. De gel die toegevoegd wordt aan waterdicht beton zorgt ervoor dat alle losse deeltjes in de buitenkant van het beton aan elkaar hechten. Hierdoor kan het water niet door de poriën naar binnen komen en is het beton beschermd tegen de negatieve effecten die het water kan hebben. 

Een gevel impregneren

Het is fijn als je huis er van de buitenkant mooi uit ziet. Je wilt dan natuurlijk niet dat de gevel van je huis vies is of dat er groene aanslag op zit. Om dit te voorkomen kun je jouw gevel impregneren. Dit doe je door een soort coating op je voorgevel te laten spuiten. Het is dan wel van belang dat de gevel volledig schoon is wanneer je deze gaat impregneren. De coating zorgt namelijk voor een soort laagje waardoor mos, algen en vuil niet blijven zitten op deze muur. Dit zorgt er dus voor dat je huis er altijd uitziet alsof het net is schoongemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *