Welk type laminaat past het beste bij jouw woonstijl? 

Tegenwoordig is er een wereld aan keuze voor verschillende type vloeren. Dit maakt de zoektocht naar een nieuwe vloer vooral een leuke uitdaging, maar maakt het niet makkelijker. Er kunnen wel 6 verschillende vloeren tot je aanspreken. Het wordt dan alleen moeilijk om al die vloeren door je woning te verdelen dus moet er een keuze gemaakt worden. In deze blog helpen wij jou een handje door je tips te geven over welk type laminaat bij welke woonstijl past. 

Woonstijl bepalen 

In veel interieurs is wel een lijn te trekken in het type woonstijl dat wordt aangehouden. Bij verschillende woonstijlen kun je denken aan een Scandinavische woonstijl, een moderne woonstijl, een industriële woonstijl, een klassieke woonstijl en eigenlijk nog wel veel meer. Daarbij hebben sommige mensen ook een volledig eigen woonstijl gecreëerd die volledig naar smaak is ingericht. Voor ieder type woonstijl is er ook een type laminaat dat daar weer goed bij aansluit. 

Type laminaat kiezen 

Om het gevoel van een echte houten vloer te creëren kun je kiezen voor v groef laminaat. In dit type laminaat zijn zichtbare groeven verwerkt waardoor het net lijkt alsof de vloer van echt hout is. Deze vloeren zijn vaak zelfs moeilijk te onderscheiden van echte houten vloeren. De luxe uitstraling van deze vloer sluit goed aan op een klassieke woonstijl. 

Door gebruik te maken van brede planken laminaat zorg je ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt. Extra breed laminaat is eigenlijk voor elk type woonstijl wel geschikt en heeft vooral veel voordelen voor ruimtes die iets kleiner zijn, maar waarbij je wel een ruimtelijk effect wilt creëren.  

Een mooi geheel 

Wat vooral belangrijk is in het samenstellen van een interieur is dat het een mooi geheel wordt. Het mooiste effect krijg je wanneer alle elementen mooi op elkaar aansluiten. Zo kun je van je huis een thuis maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *