Alles voor zorgeloos wonen in je appartementencomplex

Eigenaar zijn van een appartement binnen een appartementencomplex komt altijd met een Vereniging van Eigenaren (VvE). Het beheren van een VvE kost meer tijd dan je verwacht. Taken die onder meer bij VvE beheer horen zijn: administratie, onderhoud, financieel beheer en organisatorisch beheer. VvE in eigenbeheer vraagt dan ook behoorlijk wat tijd en de nodige kennis. Hebben jullie als VvE niet genoeg tijd en/of kennis om het beheer voor eigen rekening te nemen? Voorkom een slapende Vereniging van Eigenaren en kies voor het uitbesteden van VvE beheer! De professionele VvE beheerder neemt alle of een deel van de taken over. Zo kunnen jullie zonder zorgen wonen.

Goed VvE beheer kent vele voordelen

Het hebben van een actieve Vereniging van Eigenaren komt ten goede aan het woongenot en de waarde van het appartement. Een actieve Vereniging van Eigenaren is goed georganiseerd en komt op tijd in actie. Echter, wat is een actieve VvE nu precies? Een gezonde Vereniging van Eigenaren vergadert minimaal jaarlijks. Tevens zorgt de VvE dat de appartementen van uitstekend onderhoud worden voorzien. Het is daarnaast noodzakelijk een MJOP op te stellen. Hierin staat beschreven wanneer welk onderhoud gedaan wordt. Een niet actieve Vereniging van Eigenaren brengt vele nadelen met zich mee. Zo zijn plichten voor de appartementseigenaren onduidelijk en wordt de veiligheid van het complex onvoldoende gewaarborgd.

Het VvE beheer uitbesteden

Om een slapende VvE te vermijden, kun je ervoor kiezen het beheer van de VvE uit te besteden. Uitbesteden is mogelijk voor het gehele beheer of een deel zijn. In het geval dat jullie het beheer van de Vereniging van Eigenaren uit handen geven, helpt een onafhankelijke partij bij zowel begeleiding en advies als concrete uitvoering. Hieronder valt onder andere zaken als; algemeen beheer, technisch beheer, financiële administratie en het heractiveren van een Vereniging van Eigenaren. Door het VvE beheer (deels) uit te besteden aan professionals kun je uitgaan van een kwalitatief goede aansturing , begeleiding en advisering. En dat zorgt voor een fijne woonomgeving, het behoud van waarde voor het pand en zorgeloos wonen. Meer weten over het (deels) uitbesteden van VvE beheer? Klik dan hier: ASN VVE beheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *