tweedehands fietsen Rotterdam

De pluspunten van een tweedehands fiets

Vandaag de dag hebben we steeds meer aandacht voor een milieuvriendelijke wereld. Ook het aanschaffen van een andere fiets kan op een duurzame manier. Je kunt namelijk kiezen voor een gebruikt model. Neem eens een kijkje bij een 2dehands fietsenwinkel en sta versteld wat voor groot aanbod er is. Naast dat het beter is voor het milieu, brengt het echter ook nog een heleboel andere pluspunten met zich mee. Ben jij benieuwd wat? Lees dan snel verder!

Duurzaam bezig

We hebben het er net al kort over gehad, maar tweedehands fietsen hebben een positieve impact op het milieu. Door te kiezen voor een gebruikt model geef je een bestaande fiets een tweede leven, waardoor de vraag naar nieuwe fietsproductie en de daarmee gepaard gaande grondstoffen- en energieverspilling wordt verminderd. De productie van nieuwe fietsen vergt immers grondstoffen, energie en leidt tot CO2-uitstoot. Ook verminderd het uiteindelijk de afvalstroom.

Het is veel goedkoper

Een ander groot pluspunt is dat tweedehands fietsen aanzienlijk goedkoper zijn. Nieuwe fietsen kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral als je op zoek bent naar modellen met de laatste techniek en de meest modernste functies. Tweedehands fietsen daarentegen, zijn vaak veel betaalbaarder en kunnen een uitstekende optie zijn voor mensen met een beperkt budget.

Bovendien zijn tweedehands fietsen meestal al voorzien van accessoires die anders apart zouden moeten worden aangeschaft bij een nieuwe fiets. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan fietstassen of manden.

De keuze is reuze

Tweedehands fietsen bieden een ruime keuze aan modellen, stijlen en merken. Voor degenen die op zoek zijn naar een retro-uitstraling of juist een recent model, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk eens bij tweedehands fietsen Rotterdam of andere winkels om te kijken naar het aanbod.

Tweedehands daalt niet zo snel in waarde

Een bijkomend voordeel van tweedehands fietsen is dat ze minder gevoelig zijn voor waardevermindering in vergelijking met nieuwe fietsen. Nieuwe fietsen verliezen vaak snel een aanzienlijk deel van hun waarde zodra ze uit de winkel rijden. Bij tweedehands fietsen is dit effect veel minder merkbaar. Als je goed voor je tweedehands fiets zorgt, kun je deze vaak voor een vergelijkbare prijs verkopen als waarvoor je hem hebt gekocht, vooral als je kiest voor een populair en gewild model.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *